Foto: Publicitātes foto

Trešdien, 9. oktobrī, izdevniecības Rīgas Viļņi pārstāvji kopā ar aktieri Ivaru Kļavinski un Latvijas Universitātes pūtēju orķestra ansambli devās ciemos pie pašmāju TV darboņiem, lai pasniegtu nacionālo televīzijas skatītāju balvu Zelta vilnis.

Visa augusta garumā pašmāju TV skatītājiem bija iespējams balsot par mīļākajiem televīzijas raidījumiem, šoviem un personībām, aizpildot anketas izdevniecības Rīgas Viļņi laikrakstos, kā arī portālā Kasjauns.lv. Tagad rezultāti apkopoti, un sumināti aizvadītās sezonas veiksmīgākie cilvēki un projekti televīzijā.

Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem šoreiz netika rīkota svinīgā Zelta viļņa ceremonija. Balvas labākajiem un tautā iemīļotākajiem televīzijas darboņiem tika nogādātas uz viņu darba vietām - Latvijas Televīziju un mediju grupu MTG.

Balvas tika piešķirtas 18 nominācijās - par "Gada diskusiju raidījumu" kļuva Sastrēgumstunda, "Gada ziņu raidījuma" balvu ieguva Panorāma, par "Gada muzikālo šovu" kļuva pārraide Lai top!, izkonkurējot Koru karu trešo sezonu un šovu Dziedošās ģimenes, bet par "Gada ziņu vadītāju" tika atzīts Arnis Krauze.

Televīzijas skatītāji šogad bija lēmuši, ka viņu iemīļotākais pavārraidījums ir Elīnas Doļģes producētais kulinārijas šovs Mūsdienu Latvijas garša, savukārt par aizvadītās sezonas labāko iepazīšanās raidījumu, kā arī gada realitātes šovu tika atzīts Saimnieks meklē sievu.

Starp laureātiem bija arī atraktīvais šovmenis Renārs Zeltiņš, kurš saņēma balvu nominācijā "Gada debija", savukārt televīzijas seja un radio ētera personība Māris Grigalis ieguva titula "Gada laika ziņu apskatnieks".

Arī tautā iemīļotā pašmāju seriāla Ugunsgrēks veidotāji tika pie balvas, sīvā konkurencē apsteidzot projektu Viņas melo labāk, taču ne tik veiksmīgi aizvadītajā sezonā veicies attiecību šovam Precamies!?!, kuru televīzijas skatītāji atzinuši par kaitinošāko raidījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!