Foto: Publicitātes foto

Šonedēļ tapis zināms, ka Latvijas pārstāvji starptautiskajā dziesmu konkursā "Eirovīzija" duets "Carousel", kas uzstāsies otrajā pusfinālā, uz skatuves kāps pasākuma pirmajā daļā ar 5. kārtas numuru.

Konkursa otrais pusfināls notiks 16. maijā. Savukārt lielais fināls risināsies 18. maija vakarā, un tajā uzstāsies desmit labākie no katra pusfināla, kā arī tā dēvēta lielā piecinieka valstis un šī gada rīkotājvalsts Izraēlas pārstāvis.

Pirms "Carousel" ar 4. kārtas numuru startēs Šveices pārstāvis Lucas Hanni, kuram bukmeikeri šobrīd prognozē ļoti augstu vietu – iekļūšanu trijniekā. Savukārt pēc latviešiem uz skatuves kāps Rumānijas pārstāve Estere Peonija.

Jāatzīmē, ka ar 5. kārtas numuru savā pusfinālā savulaik uzstājās arī duets Valters un Kaža, kas 2005. gadā veiksmīgi nonāca arī lielajā "Eirovīzijas" finālā, kur ieguva augsto 5. vietu.

Atgādinām, ka kopā ar Latviju otrajā pusfinālā 16. maijā uzstāsies Šveice, Albānija, Zviedrija, Azerbaidžāna, Īrija, Austrija, Moldova, Maķedonija, Norvēģija, Krievija, Nīderlande, Rumānija, Horvātija, Dānija, Armēnija, Lietuva, Malta.

Bukmeikeru prognozēs duets "Carousel" kopvērtējumā joprojām tiek ierindots 39. vai 40. vietā, bet daudzi "Eirovīzijas" fani dziesmu novērtē ļoti atzinīgi, piedēvējot pat otrā pusfināla melnā zirdziņa lomu.

Šī ir jau ceturtā reize pēdējo piecu gadu laikā, kad Latvija tiek izlozēta otrajā pusfinālā. 2015. un 2016. gadā otro pusfinālu veiksmīgi pārvarēja Latvijas pārstāvji Aminata un Justs, bet pirms gada otrajā pusfinālā startēja Laura Rizzotto.

"Eirovīzijas" dziesmu konkursā, kas šī gada maijā norisināsies 64. reizi un notiks Telavivā, Latviju pārstāvēs duets "Carousel", kas ar dziesmu '"That Night" uzvarēja nacionālajā atlasē "Supernova".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!