Foto: LETA

Septembrī Latvijas Televīzija ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu uzsāks jaunu projektu – raidījumu un pārraižu ciklu Teātris.zip. Raidījuma dalībnieki būs izrādes veidotāji, eksperti un skatītāji, bet to vadīs žurnālists un Latvijas Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis (attēlā).

Laikā no 2012. gada septembra līdz 2013. gada jūnijam LTV1 būs iespēja redzēt 39 dažādu laiku labākos Latvijas teātru izrāžu ierakstus. Tās būs izrādes, kas iekļautas Latvijas kultūras kanonā, kā arī iestudējumi, kas uzskatāmi par sava laika zīmēm.

"Latvijas kultūras mantojuma telpa paplašinās ik dienu, bet ar laiku tās zīmes un kodi, kas veidojuši mūsu pašapziņu, redzesloku un izpratni, kļūst par leģendām. Ir būtiski tās zināt, izprast, redzēt pašu acīm, atklāt no jauna, iedvesmoties no tām!

Latvijas Televīzijas iecerētais teātrim veltītais cikls, kā arī izrāžu ierakstu darbs ir būtisks gan kā kultūras mantojuma saglabāšanas fakts, gan arī kā nozīmīgs kultūrizglītības process," atzīmē Ināra Tetereva

Divas sestdienas mēnesī arhīvā esošās izrādes Latvijas Televīzija demonstrēs sasaistē ar diskusiju studijā gan televīzijā, gan internetā. Cikla Teātris.zip pirmais raidījums LTV būs skatāms 1. septembrī plkst. 21:15.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!