Foto: Publicitātes foto

Trešdienas, 15. aprīļa, vakarā noslēdzās Latvijas Televīzijas krāšņais un sirsnīgais šovs Īstās latvju saimnieces, un par uzvarētāju kļuva Sarmīte Brūvere (attēlā).

Septiņas saimnieces no dažādiem Latvijas novadiem septiņu sēriju garumā devās ciemos viena pie otras, un skatītājiem bija iespēja kļūt par lieciniekiem, kā katra no viņām uzņem viesus un rīko svētkus.

Viešņām namamātes pasniegtais ēdiens un galda klājums bija arī jāvērtē, un pēc septiņām vakariņām uzvarēja tā saimniece, kura par savām viesībām būs ieguvusi vislielāko punktu skaitu - Sarmīte Brūvere, kura bija savākusi 656 no 720 iespējamajiem punktiem. Uzvarētāja savā īpašumā ieguva 1000 eiro.

Jau vēstīts, ka Sarmīte Brūvere ir no Limbažu puses, un viņai ir liela saimniecība, kuras galvenā vērtība ir vairāk nekā 400 galvu lielais briežu ganāmpulks.

Līdztekus tam Sarmīte paspēj izaudzēt arī zemenes, tomātus un daudz, daudz dažādu citu garšīgu lietu. Viņa vāc arī ārstniecības augus.

Sarmīte ir piemērs tam, kā "mazs cinītis gāž lielu vezumu", jo, ieraugot saimniecības apjomus, grūti noticēt, ka to visu spēj paveikt tik trausla saimniece.

Ilze Briede saņēma 627 punktus, Edīte Kanberga - 604, Pārsla Kupše - 602, bet Daira Jātniece nopelnīja 553 punktus. Sarmītei Stepiņai tika 526 punkti, bet pēdējā vietā ierindojās Smaida Rubeze ar 524 punktiem. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!