Foto: Publicitātes foto

Trešdienas, 13. augusta, vakarā telekanāla LNT skatītāju vērtējumam tika nodots jaunā izdzīvošanas šova Iesaukts armijā! otrais raidījums, kurā gan šova dalībniekiem, gan skatītājiem radās nojausma par to, kāda disciplīna un dzelžaini noteikumi valda armijā.

Otrā diena dalībniekiem sākās sešos no rīta, bet ar pirmo pārbaudījumu īpaši raiti nevedās - piecelšanās, sapošanās un nostāšanās ierindā minūtes laikā drosminiekiem bija pārāk sarežģīts uzdevums, un to nācās atkārtot vairākas reizes.

Kad ar rīta izvadi dalībnieki bija tikuši galā, viņiem nācās piedzīvot nepatīkamu pārsteigumu - viņus bija pametis viens no biedriem Jānis Šukajevs (attēlā), kuram pēc pirmās dienas pārbaudījumiem trijos naktī bija kļuvis slikti un viņš klusi saucis pēc palīdzības.

Puisis tika nogādāts slimnīcā, kur viņam sniegta medicīniskā palīdzība, agrā rīta stundā atgriezies kazarmās, kur savācis mantas un šovu pametis.

"Mani pārsteidza tas, ka milzīgais sporta režīms ir no rīta līdz pat vēlam vakaram. Nav tā, ka ir pārbaudījumi un, kad pārbaudījumi beidzas, ir atpūta. Viss notiek ļoti augstā pulsā. Ja man būtu pulsometrs, tas, man liekas, izkustu uz rokas. Slodze bija ļoti augsta," pametot šovu, atzina Jānis.

Pēc abu komandu pārgrupēšanas dalībniekiem bija jāķeras pie jauno uzdevumu izpildes - iesākumā viņi iepazinās ar ekipējumu, tad jauniešiem tika piešķirti ieroči un viņi tika apmācīti to lietošanā, izjaukšanā un salikšanā.

Dienas laikā dalībniekiem bija jāapgūst arī citas iemaņas un jāiztur dažādi pārbaudījumi, un spriedze, nepārtrauktās pavēles un nogurums darīja savu - Ieva Klintstone pat apraudājās, bet vienas komandas kapteinim Valteram Veinbergam dienas izskaņā bija nepieciešama ārsta konsultācija sāpošās kājas dēļ.

Pēc dienas noslēdzošā lielā grupas uzdevuma, kura laikā dalībniekiem bija jādemonstrē dienas laikā apgūtās prasmes, Ieva tika norāta par vieglprātīgu attieksmi pret ieroci, uzvarējusī komanda tika pie iespējas izklaidēties Kadetu klubā, bet zaudētāji tika likti pie darba - viņiem kolēģu izklaižu laikā jāpulē grīdas.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!