Foto: Kadrs no video

Lupe, Varis, Konstantīns un Pukšs – šo četrotni pazīst vai ikkatrā mājā, kurā aug bērni. Pēc 13 gadiem Latvijas Televīzijas (LTV) ēterā nupat nofilmēta pati beidzamā raidījuma "Kas te? Es te!" sērija.

Bērnu raidījumu "Kas te? Es te!" tālāk vairs nefilmēs, vēsta LTV "Panorāma".

Kartona namiņā dzīvojošā četrotne ir leģendāra, raidījumam ir pat savs šķirklis latviešu "Vikipēdijā". Bērniem domātais raidījums mazos ķiparus gan izklaidēja, gan izglītoja dažādās zināšanās par dabu un pasauli, tika veikti arī bērniem saistoši eksperimenti.

Aktrise Līga Zeļģe, kura atveidoja mākslinieci, lupatu lellīti Lupi, raidījumam "Panorāma" teic: "Pieskrēja pie manis tāda liela meitene, gadi 15-16, apķērās man apkārt un teica: tu esi mana bērnības iedvesma!"

Zeļge skaidro, ka jūtas ārkārtīgi laimīga par iespēju piedalīties "Kas te? Es te!" projektā.

"Tas ir otrais projekts aiz "Miedziņš nāk", kas bijis tik garš un foršs," viņa uzskata.

Savukārt pētnieka Vara tēla īpašnieks aktieris Enriko Avots atceras košākos mirkļus, kas piedzīvoti 13 gados filmēšanas. Tā, piemēram, viņam sanācis nobraukt ar riteni pa virvi, kā arī gadījies staigāt rokrokā kopā ar dinozauru. Tas viss noticis filmēšanas ietvaros.

Bērni, kuri visus šos gadus brīvdienu rītos bijuši pie TV ekrāniem un vērojuši kartona namiņa četrinieka gaitas, nu ir izauguši. Nupat uzņemtajā pēdējā raidījumā tiek apspēlēta izlaiduma tēma – laiks atvadīties un doties tālāk dzīvē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!