Foto: Privātais arhīvs

Žurnālists Uldis Āboliņš, kurš karjeru sāka savulaik kanālā LNT un pēc tā pārdošanas nokļuva TV3 komandā, sociālajā tīklā "Facebook" pavēstījis, ka aiziet no ziņām. Āboliņš daudzus gadus veidoja reportāžas par sabiedrībā aktuālām tēmām, īpaši pievēršoties jautājumiem, kas skar latviešu diasporu ārzemēs.

"Šī ir mana pēdējā darba nedēļa TV3 Ziņās, un uz kādu brīdi lieku punktu arī ziņu formātam. Summējot LNT un TV3, ziņas ir bijis 15 gadus un 5 mēnešus aizraujošs lojalitātes maratons, un esmu gandarīts, ka līdz pat pēdējam sižetam ēterā manī liesmojis radošums, paša iekšējā kvalitātes pašcenzūra neļāva nogurt, atslābt, iezagties vienaldzībai par saturu un formu. Sevi uzskatu par huligānisku eksperimentālistu, jo atļāvos klasisko ziņu sižetu pasniegšanas formātu Latvijā padarīt daudz elpojošāku, vizuāli atraktīvāku un garšīgāku. Paldies un uzredzēšanos," svētdienas vakarā vēstīja Āboliņš.

Sarunā ar portālu "Delfi" žurnālists skaidro, ka tagad viņam būs cita darba vieta, tiesa, pagaidām paturama noslēpumā. "Jaunā darbības sfēra pilnīgi noteikti nav saistīta ar politiku," skaidro Āboliņš.

"Paldies par sadarbību visiem, ar ko esam sastrādājušies ziņu sižetu veidošanas gaitā, un uz sadarbību citos formātos!" – tā žurnālists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!