Foto: DELFI

Otrdien, 24. novembrī, Latvijas Televīzijā norisinājās muzikālā konkursa Supernova atlase, un starp tiem, kuri izmēģināja spēkus stingrās žūrijas priekšā, bija arī liels skaits jau zināmu vārdu.

Kā liecina konkursa nolikums, 20 konkursanti tiks izvēlēti divās atlases kārtās. Jau vēstīts, ka mūziķu un dziesmu autoru atsaucība bija gana liela - tika pieteiktas 120 kompozīcijas un 88 izpildītāji.

Otrdienas atlase apliecināja - šī gada sākumā notikušais pirmais Supernova konkurss ir sevi pierādījis, jo starp potenciālajiem dalībniekiem bija arī tādi, kuri iepriekš dievojās, ka vairs nekad nemēģinās izcīnīt ceļazīmi uz Eirovīziju.

Stingrās žūrijas priekšā, kuras sastāvā darbojas tādi vīri kā pieredzes bagātais mūziķis Intars Busulis, mūzikas ierakstu izdevējs Guntars Račs, talantīgais dziedātājs Daumants Kalniņš un producents DJ Rudd, stājās krietns pulciņš jau zināmu izpildītāju.

Starp iespējamajiem Supernova dalībniekiem bija Samanta Tīna, Liene Greifāne, Nikolajs Puzikovs, Mārtiņš Ruskis, Markus Riva, Sabīne Berezina un citi, kuri jau vairākkārt mēģinājuši tikt uz Eirovīzijas konkursu.

Lai gan tie 20 laimīgie, kuri iekļūs konkursā, tiks izvēlēti jau līdz 10. decembrim, plašākai sabiedrībai tos paziņos tikai 18. un 24. janvārī īpašos Supernova gatavošanās raidījumos.

Atgādinām, ka tad, kad šķita, ka Latvijai Eirovīzijā nekad vairs neuzsmaidīs veiksme, pērn tika mainīta Latvijas eirodziesmas izvēles kārtība un ierastā konkursa vietā norisinājās Supernova. Tajā pašmāju un ārvalstu profesionāļu uzraudzībā tika izvēlēti vairāki hiti un izpildītāji ar starptautisku potenciālu, bet uzvaras laurus plūca Aminata.

Viņa arī ieguva tiesības doties uz Eirovīzijas konkursu un mājās atgriezās ar augsto sesto vietu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!