Foto: Adelīna Darviņa

Šogad starp māksliniekiem, kuri cīnās par iespēju pārstāvēt Latviju Eirovīzijā, pirmo reizi ir metālisti. Tā ir grupa Catalepsia (attēlā), kura savā žanrā guvusi panākumus arī ārpus valsts robežām - Spānijā, Itālijā, Ķīnā, ASV, Zviedrijā un citur.

Tieši starptautiskā interese, ko grupa izpelnījās pēc debijas albuma World of Cliché, bijis vien no iemesliem, kāpēc mākslinieki sākuši skatīties Eirovīzijas virzienā. "Mums radās vēlme parādīt sevi tiem, kuri ikdienā metālu neklausās.

Jau sen bijām domājuši par Eirovīziju, gribējām speciāli rakstīt dziesmu. Taču tagad atcerējāmies gabalu, kas mums radās jau pirms pieciem gadiem, taču tā arī netika izdots. To arī iesniedzām Supernova konkursam," sarunā ar DELFI Izklaide atceras Catalepsia dibinātājs Ervīns Francs.

Viņš atklāj, ka grupai, kas ikdienā spēlē melodisko metālu, vislielākais izaicinājums bija iekļauties Eirovīzijas noteiktajās trīs minūtēs. "Pārsvarā mūsu dziesmas ir vismaz piecas minūtes garas," skaidro Ervīns.

Taču melodiski nosacītajā "Eirovīzijas formātā" iekļauties metālistiem nav bijis grūti - Catalepsia repertuārā ietilpst arī balādes. Tā ka klausītāji, kuriem iepaticies Catalepsia Supernovas hits, var droši pameklēt grupas daiļradē vēl kaut ko sev tīkamu, nebaidoties, ka sastapsies vien ar rēcošiem un smagiem skaņdarbiem.

Uz jautājumu, vai dalība popsīgajā konkursā nepazeminās grupas reitingus metāla žanra cienītāju vidū, Ervīns atbild ar joku, kas šajā sakarā radies grupas iekšienē.

"Smejamies, ka pēc Supernovas Melnajā piektdienā (smagā metāla cienītāju klubs) mūs nomētās ar tomātiem. Taču, ja nopietni, pirmā reakcija no faniem, uzzinot par Supernovu, ir ļoti pozitīva.

Daudzi atzīstas, ka iepriekš šim konkursam nav sekojuši, bet nu skatīsies mūsu dēļ. Arī es varu godīgi pateikt - pēdējo reizi skatījos Eirovīziju 2006. gadā, kad uzvarēja somu Lordi," stāsta Ervīns.

Grupa gan pagaidām nav aizdomājusies par to, vai uzvaras gadījumā veidos tikpat iespaidīgu šovu kā jau pieminētā hārdroka grupa Lordi. "Būsim godīgi - jānotiek brīnumam, lai mēs uzvarētu.

Ne žūrijai ir tuvs šis mūzikas stils, ne Latvijas iedzīvotāju vairums tādu mūziku klausās," spriež Ervīns, piebilstot, ka zināmas cerības gan liek uz žūrijas locekļa Guntara Rača vērtējumu, kurš metāla žanra ziņā esot visai liels lietpratējs.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!