Foto: Publicitātes foto

Populārais pašmāju seriāls UgunsGrēks šosezon atsākās ar vairākiem pārsteigumiem – pamatīgi mainījušies galvenie varoņi un jau esošajam aktieru pulciņam pievienojušies jauni kolēģi.

Starp desmitās sezonas jaunajiem varoņiem tagad ir arī Antons, kuram veidojas mīļas un romantiskas attiecības ar viesnīcas pavāri Mildiņu. Antona lomas atveidošana uzticēta iemīļotajam aktierim Rūdolfam Plēpim (attēlā kopā ar Ilzi Vazdiku).

"Kad man piedāvāja filmēties Ugunsgrēkā, uzreiz piekritu. Seriāla tapšanā piedalās vairāki mani vecie kolēģi no laikiem, kad vēl darbojos televīzijā.

Aktieru sastāvā ir arī Uldis Dumpis, Ilze Vazdika, Ģirts Ķesteris un vairāki citi cilvēki, ar kuriem man ļoti patīk strādāt kopā. Filmēšanas laukumā ir patīkama un draudzīga atmosfēra," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Rūdolfs Plēpis.

Aktieris neslēpj, ka piedalīšanās seriālā papildina arī viņa maciņu, kas Rūdolfam nav mazsvarīgi, taču seriāla tapšanā iesaistīts pamatīgs skaits cilvēku, tādēļ samaksa par darbu nav pārāk liela.

"Galvenais, ka ir darbs. Protams, nauda ir svarīga, taču aktieru seriālā ir daudz, arī aizkadrā darbojas pamatīgs cilvēku pulciņš, tādēļ miljonus mums nemaksā, bet es esmu apmierināts, jo daru to, kas man patīk. Parasti vispār neiesaistos projektos, kuri man nešķiet interesanti," stāsta Rūdolfs.

Filmēšanās seriālā un tēlošana uz skatuves - tās ir divas dažādas un pilnīgi atšķirīgas lietas. Seriālā iespējams daudz vairāk improvizēt, un viena aina tiek filmēta vairākkārt. Rūdolfam ļoti patīk arī tas, ka viņa atveidotā Antona stāsts ir cieši saistīts ar Ilzes Vazdikas atveidoto Mildiņu.

"Tas ir tik interesants process! Mājās iemācos tekstu, bet tad, kad satieku savu ekrāna partneri, sākas improvizācija. Ilze Vazdika ir unikāla personība, un man ir patīkami ar viņu kopā strādāt.

Arī režisors vēro, ko mēs darām un tad tālāk fantazē, kā veidosies mūsu atveidoto tēlu attiecības. Tās ir nianses, kuras redzamas tikai tad, kad aktieri ir kopā.

Seriālā, piemēram, iespējams ainu pārfilmēt, taču teātrī tu nevari uz skatuves pēkšņi teikt, ka vēlies pamēģināt vēlreiz," atklāj aktieris.

Savukārt taujāts, kādēļ Ugunsgrēks kļuvis par pašmāju fenomenu un vienu no veiksmīgākajiem seriāliem, kuru iemīļojuši dažāda vecuma ļaudis, Rūdolfs skaidro, ka seriāla skatīšanās cilvēkiem palīdz atslēgt domas no ikdienas problēmām.

"Tā ir ilūziju pasaule. Viesnīca ir eleganti iekārtota - cilvēkiem patīk redzēt skaistas lietas. Tā ir izklaide, kura novirza domas no negatīvisma, kurš ir visapkārt.

Nevajadzētu seriālam pieiet tik kritiski. Ja šis žanrs šķiet pārāk prasts, jāiet uz operu. Ugunsgrēka mērķis ir izklaidēt cilvēkus, sniegt pozitīvisma devu un kaut ko smieklīgu," noslēgumā saka Plēpis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!