Foto: Vida Press

Ukraina pirmdien paziņoja, ka dziedātāja Anna Korsuna, kas uzvarējusi "Eirovīzijas" nacionālajā atlasē ar dziesmu "Siren Song", tomēr nepārstāvēs valsti starptautiskajā dziesmu konkursā, jo starp viņu un Ukrainas nacionālo raidsabiedrību izcēlies strīds par politikas iesaistīšanu šajā konkursā.

Ukrainas nacionālā raidsabiedrība NSTU paziņoja, ka nav parakstījusi līgumu ar 27 gadus veco Korsunu, kura uzstājas ar skatuves pseidonīmu MARUV.

Dziedātāja sestdien uzvarēja nacionālajā atlasē un ieguva tiesības pārstāvēt Ukrainu šīgada "Eirovīzijā", kas maijā notiks Izraēlā. Tomēr pēc vairāku stundu ilgām sarunām pirmdien NSTU paziņoja, ka nav spējusi vienoties ar Korsunu, un abas puses apsūdzēja viena otru šī konkursa politizēšanā.

Viens no līguma nosacījumiem būtu liedzis Korsunai koncertēt Krievijā, lai gan viņai ir paredzēts 6. aprīlī uzstāties Maskavā ar savu pirmo solo koncertu.

NSTU paziņoja, ka Korsuna nepiekrita būt par "Ukrainas kultūras vēstnieci" un "Ukrainas sabiedrības viedokļa paudēju pasaulē".

"Pašreizējai situācijai ar šī gada nacionālo atlasi ir politizācijas pazīmes," piebilda NSTU.

Korsuna sociālajā tīklā "Instagram" ierakstīja, ka ir noraidījusi nosacījumus, kas liktu viņai spēlēt politisku lomu "Eirovīzijā".

"Es neesmu gatava uzstāties ar lozungiem, pārvēršot manu parādīšanos konkursā par reklāmu mūsu politiķiem," paziņoja Korsuna. "Es esmu mūziķe, nevis instruments politiskajā arēnā."

Dziedātāja rakstīja, ka nosacījums, kas aizliegtu viņai uzstāties Krievijā, nebija "galvenais iemesls" domstarpībām ar NSTU.

Viņa apgalvoja, ka NSTU izvirzītie nosacījumi varētu "piespiest mani dejot kāda vicepremjera dzimšanas dienā".

Korsuna piebilda, ka šie nosacījumi aizliegtu jebkādas intervijas bez raidsabiedrības piekrišanas vai jebkādu improvizāciju uz skatuves, kā arī nesniegtu viņai nekādu finansiālu atbalstu.

Pašlaik nav skaidrs, kas pārstāvēs Ukrainu šīgada "Eirovīzijā".

Korsuna šomēnes pēc iekļūšanas nacionālās atlases pusfinālā izraisīja sašutumu Ukrainā ar saviem izteikumiem par Krievijas atbalstītajiem separātistiem Ukrainas austrumos.

"Diemžēl nacionālā atlase 2019. gada "Eirovīzijai" jau ir kļuvusi par daļu no Krievijas hibrīdkara pret Ukrainu," tviterī ierakstīja Ukrainas vicepremjers Vjačeslavs Kiriļenko.

"Māksliniece, kas rīko turnejas agresorvalstī, plāno to darīt nākotnē un nesaskata tajā neko nepieņemamu, nevar būt Ukrainas pārstāve," viņš piebilda.

"Eirovīzijas" konkurss tiek rīkots maijā tajā valstī, kas iepriekšējā gadā uzvarējusi šajā konkursā.

Pērn "Eirovīzijā" uzvarēja Izraēla. Šogad dziesmu konkursa pusfināli notiks Telavivā 14. un 16. maijā, bet fināls būs 18. maijā. Latviju konkursā pārstāvēs duets "Carousel". Mūsu pārstavji uz skatuves kāps otrajā pusfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!