Foto: LETA

Tā kā aizvadītās LNT sezonas noslēgumā raidījuma Prāta banka vadītājs Eduards Švāns paziņoja, ka aiziet no televīzijas, par Prāta bankas jaunās sezonas vadītāju kļuvis dabas pētnieks, makšķernieks un ihtiologs Māris Olte (attēlā).

Sarunā ar izklaides portālu Mango Olte stāsta, ka TV spēles jau vadījis vairākkārt. "Esmu bijis spēles Ramtai un Vai tu esi gudrāks par piektklasnieku vadītājs. Katrā gadījumā manā praksē ir bijušas vairākas spēles un šī nebūt nav pirmā un pēdējā.

Prāta bankas jaunās sezonas radījumi jau ierakstīti tieši tik daudz, lai pietiktu, ko rādīt diviem mēnešiem. Ja iepriekš skatītājiem šī spēle asociējās ar Švānu, tagad asociēsies ar mani - tas jau tikai pieraduma jautājums. Šādām spēlēm ir pievienotā vērtība, ja cilvēks tiek aicināts kaut ko uzzināt un kaut kā izglītoties, kāpēc ne!? Mēs pat varam teikt, ka "piektklasnieki" ir izauguši līdz baņķiera statusam," analizē Olte.

Tiesa gan, pats Māris nekad nav piedalījies prāta spēlēs, kur uzvaras gadījumā var iegūt naudas balvas. "Tas nav mans lauciņš, lai gan jūtos gana erudīts. Mana specifika ir radīt ēteru un to interesanto saspēli. Tas mani daudz vairāk aizkustina nekā naudas pelnīšana, liekot visu uz azarta, turklāt publiski. Es nekad neiešu galda otrā pusē. Tikai tad, ja spēles laikā iegūtie līdzekļi tiks novirzīti labdarībai," viņš skaidro.

Olte strādājis dažādās televīzijās - LTV7, TV3 un tagad arī būs LNT darbinieks. "Tur tas joks. TV3 par to sevišķi uztraucas, bet es nekad neesmu bijis nevienas televīzijas seja. Esmu vienmēr pats par sevi, un varu izvēlēties, ko darīt. Šinī gadījumā LNT saņēmās dūšu un parādīja, ka tas tirgus vairs nav miris. Forši, es parakstos uz raidījumu," norāda Olte.

Viņš arī piebilst, ka vadīt TV raidījumus un pētīt dabu viņš vēlas līdz pat sirmam vecumam - pensijas gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!