Foto: F64

Pazīstamais pašmāju aktieris Rūdolfs Plēpis (attēlā) atklāj, ka uz kinoteātri dodas, lai atpūstos, tāpēc viņa iecienītāko filmu sarakstā ir nevis tikai profesionāļiem zināmi seni šedevri, bet gan visas tautas iecienītās filmas, starp kurām ir arī Mūmija un Karību jūras pirāti.

"Bojevikus, kur šauj, sit un slepkavo, es no laba prāta neskatos. Dzīve jau tāpat ir nopietna, un uz kino iet tāpēc, lai izklaidētos. Tāpēc mani saista komēdijas un piedzīvojumu filmas.

Ir jau tas amerikāņu kino šablonisks - sižets tas pats, labie vienmēr uzvar, un mainās tikai dekorācijas un aktieri, bet tāpēc pašam jāskatās un jāvērtē - pēc anotācijas vien grūti paredzēt, kāda būs filma," sarunā ar DELFI Izklaide savu gaumi kino atklāj Plēpis.

Nupat viņš noskatījies 2005. gada romantisko piedzīvojumu filmu Kazanova ar Hītu Ledžeru galvenajā lomā un esot varen izsmējies par amizanto stāstu, bet kā savu mīļāko aktieri viņš nosauc pasaules meiteņu mīlēto Džoniju Depu.

"Esmu liels Džonija Depa filmu fans - Karību jūras pirātus pat gāju skatīties uz kino. Vēl man ļoti patika Mūmija. Pirmās divas daļas redzēju kino, bet trešo skatījos DVD versijā, ciemojoties pie meitas Edinburgā. Biju neizpratnē - kāpēc trešā daļa tik vāja, ja pirmās divas ir lieliskas?

Izrādās, ka producenti, veidojot trešo filmu, bija atteikušies no režisora un daudziem citiem komandas cilvēkiem, lai ietaupītu naudu! Tāpēc trešo daļu vispār nevar salīdzināt ar pirmajām divām," Mūmijas triloģiju analizē pazīstamais aktieris.

Plēpis iesaka visiem noskatīties arī 2007. gada muzikālo komēdiju Matu laka, kurā Džons Travolta atveido miesās kuplu lēdiju - galvenās varones māmiņu. "Tas bija tik amizanti - sākumā pat nesapratu, ka tas ir Travolta! Ģeniāli nospēlēts," par filmu sajūsmā Plēpis.

Starp savām iecienītākajām filmām Plēpis min arī piedzīvojumu stāstu Nacionālie dārgumi ar Nikolasu Keidžu galvenajā lomā, 2000. gadā uzņemto vācu - itāļu kopražojumu Marlēna, kas stāsta par aktrises Marlēnas Dītrihas dzīvi, kā arī īru dejotāja Maikla Flatleja koncertfilmu, kas neatstāšot vienaldzīgu nevienu.

Savukārt krievu filmu mīļotājiem viņš iesaka noskatīties režisora Ņikitas Mihalkova 1975. gada filmu Mīlas verdzene. "Holivudas kino balstās uz krievu kino skolu - labākie Holivudas aktieri ir izgājuši krievu skolu," zina stāstīt Plēpis, kā piemērus minot spožos talantus Džeku Nikolsonu un Brūsu Vilisu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!