Foto: Publicitātes foto

Trešdienas, 6. augusta, vakarā telekanāla LNT skatītāju vērtējumam tika nodots Latvijā vēl līdz šim nebijuša realitātes šova Iesaukts armijā! pirmais raidījums – tajā cīņu uzsāka 29 dalībnieki, kuri bija gatavi uz savas ādas izbaudīt Latvijas Nacionālo bruņoto spēku vienību ikdienu.

Pēc pirmajām atlases kārtām līdz pirmajam raidījumam bija tikuši 20 vīrieši un deviņas sievietes, kuri apņēmības pilni uzsāka cīņu par šova galveno balvu - ceļazīmi uz Mičiganas kara bāzi ASV.

Šova vadīšana uzticēta trenerim, moderatoram un koučam Marekam Dombrovskim, kurš vairāk nekā 15 gadus ir dienējis Latvijas Nacionālajos bruņotajos spēkos, bijis atbildīgs par militārās vadības un stratēģiskās plānošanas principu ieviešanu un piedalījies starptautiskajā miera uzturēšanas misijā Kosovā.

Pirmajā dienā dalībniekiem bija jāiztur medicīniskā un psiholoģiskā pārbaude, fiziskās sagatavotības pārbaudījumi, kā arī fobiju tests, kas ir nepieciešamais pārbaužu minimums, lai cilvēks tiktu uzņemts armijas rindās.

Vienam no dalībniekiem fizisko pārbaudījumu laikā saules un izsalkuma dēļ pat kļuva slikti, un puisim bija nepieciešama mediķu palīdzība. Lai gan dakteri jaunieti vēlējās vest uz slimnīcu, Ingars no tā atteicās.

Visi dalībnieki cīņu uzsāka ļoti pārliecināti, bet pēc pirmajām pārbaudēm, kuru laikā tika testēta arī dalībnieku spēja darboties komandā, gandrīz pusei drosminieku bija jādodas mājup - cīņu šovā varēja turpināt tikai 15 paši stiprākie, psiholoģiski un fiziski sagatavotākie dalībnieki.

No viņu pulciņa tika izvēlēti divi paši labākie, kuriem no pārējiem bija jānokomplektē sev komandas, bet pēc ļoti operatīvas mantu nolikšanas visiem dalībniekiem jau bija jāsteidzas uz vakara apmācību, kuras laikā viņiem tika paskaidrots, kā labi un pareizi izskatīties, stāvot ierindā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!