Foto: DELFI

Trešdien, 27. jūnijā, aprūpes centrā Ezerkrasti Berģos ar tradicionālo šķīvja sasišanu tika dots starts jaunās latviešu spēlfilmas Džimlai Rūdi Rallallā! uzņemšanai, kurā piedalīsies desmitiem pašmāju aktieru.

Studijas F.O.R.M.A. jaunā pilnmetrāžas spēlfilma iecerēta kā traģikomēdija, un tā vēstīs par pensionāru dzīvi, viņu psiholoģisko atstumtību un vienlaikus dzīvo interesi par notikumiem valstī un vēlmi būt sabiedrībai vajadzīgiem.

Filmas sižets ir sekojošs: dzīvojot veco ļaužu pansionātā, pensionāru bariņam rodas spīdoša ideja, kā palīdzēt Latvijai izkļūt no krīzes - viņi sāk dienēt armijā.

Filmas veidotāji sola, ka sižeta darbība kādā brīdī nonāks tik tālu, ka par filmas varoņu gaitām interesēsies starptautiski mediji, premjers un aizsardzības ministrs, bet skatītāji varēs sekot līdzi veco ļaužu viltībām, politiķu intrigām, NATO manevriem un citām aizraujošām lietām.

Džimlai Rūdi Rallallā! galvenais mērķis ir vairot cilvēkos, bet jo īpaši pensionāros optimismu, un par to, ka tas izdosies, varēja pārliecināties jau filmēšanas pirmajā dienā, kur aktieri un filmēšanas komanda apmainījās ar jokiem, draudzīgi pavilka viens otru uz zoba un citādi nodrošināja jautru garastāvokli nopietnā darba veikšanas laikā.

Jaunā latviešu kinoprojekta idejas un scenārija autors ir Māris Putniņš, kurš jau strādājis kopā ar studiju F.O.R.M.A. pie spēlfilmas Mazie laupītāji, bet kā otrs režisors darbosies Jānis Cimermanis. Šo vīru sadarbība plašākai sabiedrībai jau zināma pēc lielu popularitāti ieguvušajām leļļu filmām Avārijas brigāde.

Filmā piedalīsies iemīļoti Latvijas kino un teātra vecmeistari - Pēteris Liepiņš, Juris Strenga, Jakovs Rafalsons, Astrīda Kairiša, Olga Dreģe, Gunārs Placēns, Ģirts Jakovļevs, Velta Straume, Baiba Indriksone, Uldis Dumpis, Arno Upenieks, Rūdolfs Plēpis, kā arī viņu jaunākās paaudze kolēģi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!