Foto: DELFI

Pirmdienas, 30. septembra, vakarā TV3 skatītāju vērtējumam tika nodota iemīļotā raidījuma Gandrīz ideālas vakariņas jaunākās – jau piektās - sezonas pirmais raidījums.

Kā ierasts, sezonas atklāšanas raidījumā piedalījās zināmu atpazīstamību iemantojuši cilvēki - šonedēļ cīņu par atraktīvākā pavāra un viesu uzņēmēja titulu uzsāka jokdaris Ufo, Dailes teātra aktieris Gints Andžāns, kinokritiķe Daira Āboliņa un dziedātāja LieneCandy (attēlā), kura bija pirmā raidījuma varone.

Populārā skatuves māksliniece viesus uzņēma nevis savās mājās, bet kuģītī-restorānā Let to Marine.   

Liene atzina, ka izvēlētā vieta uzskatāma par ekskluzīvu divu iemeslu dēļ - viņa pati nekad uz kuģīša nav gatavojusi maltīti un arī iepriekšējās šova sezonās neviens no varoņiem to nebija darījis. 

Saviem viesiem dziedātāja galdā cēla, kā viņa pati dēvēja, karaliskās jūrnieku vakariņas - visos ēdienos (pat desertā) bija garneles un ēdienu nosaukumos bija iekļauts vārdiņš Šeldons par godu multfilmas Meklējot Nemo varonim.

Liene pati viņu dēvēja par garneli, bet Andžāns bija izpētījis, ka patiesībā Šeldons bija jūraszirdziņš.

Raidījuma sākumā Liene atzina, ka viņa ar Dieviņu sarunājusi, ka viņas vakariņu laikā lietus nelīs, kā arī neslēpa, ka viesu uzņemšanai un maltītei gatavojusies vairākas dienas, piemēram, iepriekšējā naktī līdz trijiem vārot akmensbutes buljonu.

Iedvesmu savām vakariņām dziedātāja bija smēlusies no populārā pavāra Mārtiņa Rītiņa, bet gatavošanas procesā Liene labprāt dalījās ar saviem veselīga dzīvesveida padomiem.

Viesi ar dziedātājas sagatavotajām vakariņām bija visnotaļ apmierināti, tikai Ufo, kurš uz maltīti ieradās īpaši izbadējies, pukstēja, ka viņam tagad no savas iecerētās ēdienkartes jāsvītro ārā garneļu uzkodas, jo garneles viesi atēdušies jau pirmajā vakarā.

Ufo arī nevairījās skatītājiem atgādināt dziedātājas misēkli ar WiFi soliņa atklāšanu šovasar Jūrmalā, un raidījuma veidotāji bija iekļāvuši arī fragmentu no neveiksmīgās uzstāšanās.

"Tas bija labākais, ko Liene ir paveikusi. Tas ir vēl labāk, nekā dziedāt," ironizēja Ufo, bet Liene attaisnojās, ka bez šīs kļūdas daudzi par tāda soliņa esamību pat nebūtu uzzinājuši.

Arī vakariņu laikā Liene nebaidījās aizskart šo tematu, iekarojot Āboliņas simpātijas - kinokritiķe atzina, ka dziedātāja ir stiprāka sieviete, nekā viņai šķitis, bet Liene glaimoja, ka viņai ļoti patīk gudras sievietes un neslēpa sajūsmu par iespēju iepazīties ar Dairu.

Kā izklaidi dziedātāja viesiem bija sarūpējusi gados jaunu bītbokseru uzstāšanos, kā arī aicināja viņus kaut ko uzzīmēt par atmiņu no kopīgi pavadītā vakara, kamēr viņa ciemiņiem lasīja pašas sacerētu dzeju.

Kopvērtējumā dziedātāja no saviem viesiem saņēma 28 punktus, bet jau otrdien raidījuma turpinājums būs skatāms tajā pat laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!