Foto: DELFI

Par negaidītāko pārsteigumu konkursa Supernova pusfinālā parūpējās dziedātāja Samanta Tīna (attēlā). Māksliniece pēc sava priekšnesuma paziņoja, ka no tālākas cīņas izstājas, lūdzot skatītājiem vairs nebalsot par dziesmu The Love Is Forever.

Jau pirms uznāciena konkursa aizkulisēs Samanta DELFI Izklaidei atklāja, ka viņai šīs dziesmas sakarā viss esot skaidrs, un lika nojaust, ka iekļūšana finālā ar šo dziesmu nav tas, ko viņa vēlas.

"Trīs reizes pēc kārtas esmu bijusi tuvu uzvarai. Protams, gribas, un domāju, ka katram mūziķim tas ir sava veida izaicinājums un ambīcija –būt uz lielās skatuves un pārstāvēt valsti. Tas ir milzīgs gods, un katram to gribas.

Bet tālāk seko cits jautājums. Kas iet pa priekšu? Vai tās ir tavas ambīcijas, vai apziņa, ka tā dziesma tiešām ir tā vērta? Vairākus gadus mēs esam redzējuši, kas notiek tad, ja ambīcijas iet pa priekšu.

Tie bija gadi, kad Latvija palika pēdējā vietā," sarunā ar DELFI Izklaide pārdomās dalījās Samanta. Viņa uzsvēra faktu, ko allaž skandina žūrija, bet par kuru nereti aizmirst paši mākslinieki un balsotāji – Eirovīzija ir dziesmu konkurss, un vietējā Latvijas superzvaigzne var neuzrunāt Eiropu, ja nebūs īstā dziesma.

Šajā ziņā Samanta grib būt godīga pret sevi. Māksliniece lielākas cerības likusi uz otru savu Supernovas dziesmu We Live For Love, bet tai diemžēl tālāk tikt neizdevās, par ko Samanta vaino pati sevi un savu izpildījumu.

"Izpildītājam sevi ir jāsaprot. Ir jāsaprot, kas ir tas, ko viņš grib. Vai viņš grib vienkārši aizbraukt uz Eirovīziju, vai arī viņš grib aizbraukt pārstāvēt mūsu valsti un izdarīt to godam.

Jo nedrīkst aizmirst, ka tas ir dziesmu konkurss, nevis izpildītāju," tā Samanta, uzsverot, ka konkursā, iespējams, piedalīsies arī nākamgad, īpaši uzmanīgi izvērtējot, vai dziesma ir tā vērta.

Viņa vēlreiz atgādina balsotājiem, ka, izdarot fināla izvēli, ir jābalso par dziesmu. Kā sev tīkamākos skaņdarbus Samanta izceļ grupas Catalepsia dziesmu Damnation un Justa Heartbeat.

"Prieks, ka šogad ir dziesmas, kas ir spēcīgas," veiksmi finālistiem novēl Samanta, kura tagad galvenos spēkus veltīs citam konkursam – šovam Zvaigžņu dueti Lietuvā.

Atgādinām, ka līdz piektdienai, 26. februārim, par savu Supernova favorītu no finālistu vidus var balsot DELFI publikas simpātijas balsojumā šeit. Uzvarētājs saņems reklāmas kampaņu 2000 eiro vērtībā portālā DELFI savas profesionālās darbības un sasniegumu popularizēšanai.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!