Foto: Publicitātes foto

LTV Dienas ziņas turpmāk vadīs žurnāliste Ilze Vēbere, portālu "Delfi" informēja Latvijas Televīzijā.

Pagājušajā nedēļā vēstījām, ka pēc 23 gadu ilga darba TV kameru priekšā skatītāju iemīļotā ziņu diktore Sandra Zviedre nolēmusi tālāk darboties aizkadrā.

Nu zināms, ka viņas vietā LTV Dienas ziņas vadīs žurnāliste Ilze Vēbere. Vēberes televīzijas pieredze līdz šim saistīta ar ziņu reportāžu veidošanu un darbu pētnieciskajā žurnālistikā, kas Ilzes profesionālajā dzīvē ieņem īpašu vietu. Nākot uz provēm, žurnāliste nav zinājusi, ka būs jāstrādā Dienas ziņās.

"LTV Ziņu dienesta direktore Iveta Elksne vaicāja, vai es negribu pamēģināt raidījumu vadīšanas darbu. Tā kā tas ir kaut kas, par ko biju domājusi, tad teicu, ka labprāt pamēģinātu! Tā arī tas sākās – nācu uz provēm, un trenējos," atklāj jaunā ziņu moderatore. Ilze ar nepacietību gaida jaunos izaicinājumus un iespējas, un ļoti novērtē padomus, ko sniedz pieredzējušie kolēģi.

Sandra Zviedre, kuras vietu ēterā ieņems Ilze, vēl jaunajai kolēģei gan gandarījumu par darbu, gan, pats svarīgākais – skatītāju uzticību. Viņa arī sola, ka blakus vienmēr būs labi kolēģi. "Ir pamatotas aizdomas, ka būsim darbā labs tandēms. Kā vien varēšu – palīdzēšu Ilzei, kuru jau pirmajā iepazīšanās reizē gribējās sirsnīgi uzrunāt: "Ilzīt!" Vēlu, lai ik vakaru, atskanot Dienas ziņu sākumam, ir patiesa vēlēšanās satikties ar skatītājiem, jo tā ir mūsu misija," norāda Sandra, kura aizvadītajā nedēļā atvadījās no skatītājiem un turpmāk pildīs ziņu producentes pienākumus.

Ilze ieguvusi bakalaura grādu komunikācijas zinātnē un maģistra grādu rakstiskajā tulkošanā. Iepriekš strādājusi TV3 Ziņu dienestā, šobrīd, paralēli darbam LTV, turpinās darbu pētnieciskās žurnālistikas centrā "Re:Baltica". Brīvajā laikā kopš pandēmijas sākuma aizrāvusies ar pārgājieniem, ziemā parasti nodarbojas ar kalnu sporta veidiem, un tagad sākusi apgūt arī distanču slēpošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!