Foto: Publicitātes foto

Lai garajās Lieldienu brīvdienās UgunsGrēka skatītājiem būtu par ko padiskutēt, seriāls svētku priekšvakarā priecē fanus ar baisu slepkavību, par kuru aizdomās turēt var visu varoņu komandu, izņemot Mildiņu un Mieriņu.

Visu UgunsGrēka pirmssvētku sēriju caurvij spriedze. Tās centrā ir Sofija. Kamēr prātā sajukušo skaistuli pa visu milzīgo Pētersonu viesnīcu rokās sadzīt nevar Āboliņu un Felzenbaheru bandas, pati Sofija brīvi klīst pa numuriņiem ar ieroci rokās, meklējot Ievu.

Kā jau tas nereti atgadās UgunsGrēkā, viņai nejauši izdodas noklausīties vairākas slepenas sarunas un paralēli slepkavības plānošanai piehaltūrēt, šantažējot pulciņu viesnīcas iemītnieku.

Īsā laika posmā skatītājiem skaidrs, ka visi, izņemot Mildiņu, Mieriņu un vēl dažus kadrus, ir gatavi Sofijai pārgriezt rīkli. Nadzīgā daiļava ir apzagusi Āboliņu un Felzenbaheru bandas, par ko viņu gatavojas "neitralizēt".

Sofijai izdevies apkrāpt arī Gunāru un Mirdzu, bet viesnīcas gaitenī satiktā "rusaločka" pati piedraud psihopātiskajai daiļavai par to, ka tā viņas vīram Fēliksam "sačakarējusi zarnas". Arī pa ceļam šantažētais Manfrēds atzīstas, ka labprāt Sofijai "apgrieztu kaklu".

Savukārt citi Sofijas šantažētie - Dana un Gatis - jau veic telefona zvanus, lai pasūtītu daiļavas noslaktēšanu. Vienīgais, kurš šajā situācijā saglabā mieru un neiespringst, ir policists Indulis. Viņš laikā, kad visi uztraucas par jukušās Sofijas skraidīšanu apkārt ieroci rokās, veļas istabā pliku dupsi lustējas ar Zentiņu.

Kad atskan liktenīgais šāviens, vienīgie, kuriem ir alibi, ir Indulis un Zentiņa, kā arī Milda un Mieriņš, kuri šāviena laikā virtuvē mielojas ar desmaizēm.

Rūdītie UgunsGrēka skatītāji seriāla līķu bariņam var pieskaitīt vēl vienu mironi. Biljarda istabā asiņainu blūzi un bez dzīvības pazīmēm guļ Sofija. Jautājums par slepkavu paliek atklāts.

Kā pirmie pie Sofijas līķa piesteidzas Gatis un Dana, bet tad nez no kurienes iznirst arī Ieva, kura uzreiz steidz bāzt savas rokas asiņu peļķē, radot visai nepārprotamu iespaidu par to, kurš ir šāvējs.

Versijas par pašnāvību atkrīt, jo slepkava Sofijas sejai gādīgi pārsedzis lupatiņu. Protams, zinot UgunsGrēka varoņu pārdabiskās spējas, līdz galam nevar izslēgt to, ka Sofija pēc nošaušanās ātri apsegusies pati.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!