Foto: DELFI

Latvijas seriālu mīļotāji šoruden masveidā metās sociālajos tīklos paust sarūgtinājumu par to, ka LTV jaunais seriāls Māja pie ezera neesot attaisnojis viņu cerības. Seriāla režisors Armands Zvirbulis izskaidro, kur problēma.

"Nav jau tā, ka pilnīgi visi saka, ka ir slikti. Ir pietiekami daudzi, kam šķiet, ka ir labi. Viss ir atkarīgs no katra skatītāja paša gaidām un vēlmēm," sarunā ar DELFI Izklaidi skaidro režisors.

Viņš ar smaidu uzsver, ka UgunsGrēka fani un bojeviku cienītāji var nemaz nemēģināt skatīties Māju pie ezera - tas nebūs viņu gaumē. Taču ne jau visi grib intrigas un asins izliešanu.

"Es uzskatu, ka starp šīm abām galējībām ir pietiekami liela sabiedrības daļa. Otra problēma - Latvijā seriālu ziņā tik maz kas top, un viss piedāvājums ir vienveidīgs. Skatītāji, uzzinot, ka tapis viens jauns darbs, savā apziņā uz to uzreiz liek pārāk daudz cerību.

Skaidrs, ka šis viens jaunums nebūs visu gaumē. Ja paralēli taptu pieci dažādu žanru jaunumi, tad satraukums par to, ka viens darbs neatbilst kāda gaumei, nebūtu tik liels," uzskata Zvirbulis.

Viņš gan spriež, ka neapmierināto nemaz nav tik daudz, kā var likties. Visiem taču zināma latviešu īpašā iezīme sarūgtinājumu izkliegt internetā, bet prieku paturēt pie sevis. Vai pats režisors ir apmierināts ar paveikto?

Zvirbulis atzīst, ka uz šo jautājumu vieglāk būtu atbildēt, ja laiks starp filmēšanu un materiāla nonākšanu ekrānos būtu garāks. "Tikai sestdien beidzām filmēt. Tāda ir tā ražošanas mašinērija. Bet ar to ir jātiek galā," optimisma un iedvesmas pilns ir Zvirbulis, aicinot turpināt skatīties un ieraudzīt seriālā ko īpašu.

Jau vēstīts, ka Mājas pie ezera galvenā varone ir četrdesmitgadniece, radošās daļas vadītāja reklāmas aģentūrā Hop Art Madara Tērauda (Sandra Kļaviņa), kura zaudē darbu, viļas vīrā un mierinājumu cer atrast pagātnes ķidāšanā.

Seriālā redzami tādi aktieri kā Andris Keišs, Gints Grāvelis, Katrīne Pasternaka, Tālivaldis Lasmanis un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!