Foto: LETA

Jaunievēlētais Saeimas deputāts Kārlis Seržants (attēlā), kurš augusta sākumā, tuvojoties Saeimas ārkārtas vēlēšanām, pārtrauca darbu televīzijā, pēc deputāta vietas iegūšanas neplāno atgriezties LNT raidījumā Degpunktā.

Sākoties jaunajai sezonai, raidījums Degpunktā piedzīvoja lielas izmaiņas - septembrī raidījuma komandai pievienojās jauns vadītājs, Latvijas radio žurnālists Tālis Eipurs, bet līdzšinējā Seržanta ekrāna partnere Inese Supe ekrānos redzama vien retu reizi, jo vairāk laika viņa veltot sižetu veidošanai.

Rudens sākumā LNT pārstāve Inguna Sermole solīja, ka Eipurs kā raidījuma vadītājs darbu turpinās arī pēc 11. Saeimas vēlēšanām, kad savu vietu televīzijā atkal ieņems līdzšinējais raidījuma vadītājs Seržants, bet tagad tapis zināms, ka pieredzes bagātais Degpunktā vadītājs televīzijā atgriezties neplāno.

Biznesa portālam Nozare.lv Seržants norādījis, ka raidījumu viņš vairs nevadīšot, jo, pat ja nebūtu jau izvēlēts jauns raidījuma vadītājs, viņš sevi jaunajā formātā "noteikti neredz".

"Arī sižetus es noteikti vairs neveidošu (kā to nedarīju arī iepriekšējās Saeimas laikā), jo tas noteikti būtu pretrunā ar žurnālista ētiku un arī, veicot kvalitatīvu darbu Saeimā, tam vienkārši nebūtu pietiekami daudz laika," atzīmē nu jau bijušais žurnālists.

Seržants darbu telekompānijā uz laiku pārtrauca jau pirms 10. Saeimas vēlēšanām, jo saskaņā ar likumdošanu partiju kandidāti priekšvēlēšanu laikā nedrīkst piedalīties raidījuma veidošanā.

Pēc ievēlēšanas Seržants pie raidījuma vadīšanas atgriezās, bet, uzsākot darbu 11. Saeimā, viņš savai televīzijas karjerai, neraugoties uz LNT pārstāvju cerībām par viņa iespējamo atgriešanos vismaz kā raidījuma veidotājam, vismaz uz laiku nolēmis likt punktu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!