Foto: DELFI

Chocolate Events vadītāja Sindija Vilde (attēlā) ar lielu prieku apmeklē kinoteātri, lai noskatītos jaunākās filmas. Vildei patīk nekomerciāls kino, kas pēc noskatīšanās vēl ilgi viņā dzīvojas – filmas, kuru pēcgarša noturas ilgi un kuras spēj pārsteigt.

"Tā kā esmu diezgan aizņemta, biežāk filmas sanāk skatīties mājās, taču man ļoti patīk apmeklēt dažādus kino festivālus, piemēram, Baltijas pērle un Arsenāls. Man patīk filmas, kuras liek just un pārsteidz," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Sindija.

"Viena no filmām, kura manī izraisīja pārdomas ilgam laikam, ir Kāds pārlidoja pār dzeguzes ligzdu. Esmu to noskatījusies trīs reizes ik pa pieciem gadiem un katru reizi iegūstu kaut ko jaunu.

Filmas galvenais varonis Džeks Nikolsons ir viens no maniem mīļākajiem aktieriem, un šis, manuprāt, ir viens no viņa spēcīgākajiem tēlojumiem. Filmu noteikti neiesaku skatīties, ja esat nomākts vai vēlaties vieglu izklaidi brīvā vakarā," saka Vilde.

Sindija stāsta, ka viņai patīk filmas, kuras balstītas uz patiesiem notikumiem, piemēram, Karaļa runa un Brīnišķais prāts.

Karaļa runa, viņasprāt, ir spēcīga filma - izglītojoša, skaista un ar savu humora devu, tādēļ viņa labprāt to iegādātos savā filmu arhīvā, lai noskatītos atkal pēc pieciem gadiem, savukārt Brīnišķais prāts, kurā stāstīts par matemātikas ģēniju Nešu, kurš slimo ar šizofrēniju, Sindiju aizkustināja līdz asarām.

"Mani ļoti pārsteidza filma Sadursme - ik pēc pāris minūtēm bija dažādi negaidīti pavērsieni. Tas bija emocionāls pārdzīvojums un jutu līdzi filmas varoņiem. Tas ir atklāts un izaicinošs stāsts par dažādu rasu un tautu attiecībām Amerikā. Visas varoņu dzīves un notikumi filmā pilnīgi negaidot savstarpēji krustojas un savijas kopā.

Vēl mani ļoti aizkustināja filma Mākslinieks. Tā ir romantiska, skaista un patiesa. Filmai īpašo sajūtu piešķir tas, ka tā ir mēmā filma - to skatoties, jāpastiprina citi maņu orgāni. Burvīgs stāstījums, apvienojot kustīgu bildi un mūziku. Filma svētdienas vakaram," uzskata Sindija.

Chocolate Events vadītāja iesaka arī filmas Krusttēvs pirmo un otro daļu - tā ir filma, kuru var skatīties vēl un vēl.

"Tā ir īstena mafijas sāga, un, izdzirdot mūziku, uzreiz rodas sajūta, ka esi nonācis siltā, bezrūpīgā vidē Itālijā. Man patīk Kopolas režija apvienojumā ar izcilu aktierspēli un neparedzamu scenāriju," komentē Vilde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!