Foto: DELFI

Arī šogad gods komentēt Eirovīzijas starptautiskā dziesmu konkursa tiešraidi kanālā LTV1 tika uzticēts Valteram Frīdenbergam un Kārlim Būmeisteram jeb Kažam (attēlā), un, kā jau tas bija gaidāms, arī šoreiz skatītāju domas par abu puišu sniegumu dalījās.

Jau vēstīts, ka ilgu laiku Eirovīzijas konkursa balss bija Kārlis Streips, bet 2011. gadā Latvijas Televīzija pieņēma lēmumu šo pienākumu uzticēt grupas Putnu balle bijušajiem dalībniekiem Valteram un Kažam.

Skatītāju domas par puišu sniegumu pēdējos gads ir dalījušās, un pērn Valters un Kaža izpelnījās īpaši asu kritiku no konkursa skatītājiem. Toreiz Valters atzina, ka visiem izpatikt nav iespējams. Tāpat viņš izteica cerību, ka pēc gada viņi ar Kažu būšot ne tikai vecāki, bet arī gudrāki.

Tiesa, spriežot pēc latviešu komentāriem sociālajos tīklos, puiši no savām kļūdām nav mācījušies, un ne viens vien Eirovīzijas skatītājs mikroblogu vietnē Twitter konkursa laikā sūkstījās, ka abi komentētāji pasākuma skatīšanos esot padarījuši nebaudāmu.

Vairāki sociālo tīklu lietotāji padalījušies ar viedokli, ka Valters un Kaža savos komentāros bijuši ļoti neadekvāti un neprofesionāli, jo publiski pauduši personisko vērtējumu par priekšnesumiem. Tāpat jaunieši esot nevietā smīkņājuši un ironizējuši par konkursa dalībniekiem.

Puišu komentēšanas stils izpelnījies ļoti neviennozīmīgas atsauksmes - kamēr daži stingri pieturējās pie viedokļa, ka Valters un Kaža ar saviem ironiskajiem jokiem esot galīgi iebraukuši auzās, citi publiski sajūsminājās par puišu spridzīgajiem izteikumiem.

Pēdējos gados skatītāju domas par puišu komentēšanas stilu dalījušās, un, lai gan daži pārmaiņas dēvē par pozitīvām, joprojām atrodas arī tādi ļaudis, kas stingri pieturas pie viedokļa, ka Streips daudz trāpīgāk un baudāmāk spējis komentēt Eirovīziju.

Tiesa, jāņem gan vērā fakts, ka laikā, kad Eirovīziju komentēja Streips, Latviju vēl tik lielā mērā nebija pārņēmis tvitera neprāts.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!