Foto: F64

Šonedēļ tika dots starts TV3 seriālam "Viss pa jaunam", kura veidotāju komandā piesaistīti arī producents Andrejs Ēķis un režisors Aigars Grauba. Jau pēc pirmajām sērijām skatītāji jaunajam TV stāstam veltījuši gan uzslavas, gan kritiku.

Seriāla galvenais varonis ir Dāvis (Dainis Grūbe) – mūsdienīgs vīrietis ar veiksmīgu karjeru. Tiesa, lielpilsētas dzīvei ir arī ēnas puse – ikdiena paiet nemitīgā stresā un trauksmē. Dāvis pieņem lēmumu, ka kaut kas dzīvē jāmaina, un viņš pārceļas uz nelielu ciematiņu ar nosaukumu Skaistkalni.

Nelielajā miestā dzīvo gana kolorīti un spilgti personāži, ko apliecina arī seriāla pirmās epizodes – stāstā ir gan vietējais bagātnieks, ietekmīgais Alberts Rubīns (Juris Žagars), kura nodomi ne vienmēr ir tīri, gan labais policists Juris (Ivo Martinsons), gan lādzīgais autobusa šoferītis un vietējā radio dīdžejs Kārlis (Edgars Samītis) un vēl daudzi citi tēli.

Neviens seriāls nav iedomājams bez mīlestības līnijas, un stāsta autori parūpējušies par to, lai Dāvim tiktu sajaukts prāts. Pilsētā viņam ir draudzene Terēze (Iveta Pole), bet arī Skaistkalnos viņam parādīsies simpātijas.

Skatītāju atsauksmes par seriālu ir nevienprātīgas. Daži gan norādījuši, ka sākums esot visai daudzsološs, bet vairums tomēr atkal atraduši, kur piesieties.

Vislielāko kritiku izpelnījušies stāsta varoņu dialogi. Vairāki skatītāji sociālajos tīklos sūkstījušies, ka tie esot samāksloti un neveikli. Savukārt citi dusmojušies par to, ka dzīve Latvijas lauku ciematos un mazpilsētās seriālā esot atainota ļoti nekorekti.

"Muļļa, dzērājs un tizlenis jaunais lauksaimnieks. Kārtīgs zemnieks nesāk rītu ar dzeršanu. Apkauno tā jau Latvijā maz esošos un krietnos lauksaimniekus," par galvenā varoņa Dāvja, kurš no pilsētas biroja švītiņa kļuvis par lauksaimnieku, izdarībām spriedis kāds skatītājs.

Tajā pašā laikā portāla "Cālis" forumā izveidotā diskusijā seriāls izpelnījies uzslavas un ļoti daudz atzinīgu vārdu.

To, vai "Viss pa jaunam" popularitātē spēs pārsteigt vienu no visu laiku skatītāju iemīļotākajiem latviešu seriāliem "UgusnGrēks", rādīs laiks. Pagaidām vēl pāragri spriest, vai Skaistkalnu personāži spēs izkonkurēt šiverīgo istabeni Zentiņu un omulīgo pavāri Mildiņu, bet skaidrs ir viens – šoreiz tie, visticamāk, nebūs tie paši vecie vēži jaunās kulītēs.

Atgādinām, ka seriāla veidotāji ir producentu kompānija "Platforma Filma", kuru līdz šim realizēto projektu kontā ir tādas populāras filmas kā "Rīgas sargi", "Sapņu komanda 1935", "Svingeri", "Nameja gredzens" un "Blēži". Seriāla producenti ir Kristians Alhimionoks un Andrejs Ēķis, bet projekta režisoru komandā ir Aigars Grauba, Zanda Seņkova un Reinis Ūbelis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!