Foto: Mango

Dejotājs Valdis Škutāns (attēlā kopā ar draudzeni), kurš šobrīd apmāca TV3 seriāla UgunsGrēks aktierus dalībai seriāla iekšējā šovā Dejo savai pilsētai, atklāj ne tikai to, kādus pārsteigumus varēsim sagaidīt, kad aktieri izpildīs dejas, bet arī neslēpj, ka pats sapņo nofilmēties seriālā.

"Tā ir pirmā reize, kad es mācu dejot aktieriem, un ar prieku varu atklāt, ka darbs iet pat ļoti raiti!" portālam Mango atklāj Škutāns. "Aktieriem ir tikai viens jautājums - vai dejas laikā jābūt priecīgam vai bēdīgam? Paust pareizas emocijas aktieriem, loģiski, nav jāmāca, tāpēc mēs apgūstam tikai dejas tehniku."

Visi aktieri bez izņēmuma dejojot patiesi augstā līmenī, tāpēc seriāla skatītājiem nav vērts uztraukties par to, ka viņu iemīļotais varonis nav izvilcis to deju, kuru gribējis, kā piemēram, aktiera Jakova Rafalsona atveidotais Vadims, kuram kārotās čačača vietā būs jādejo pasadobli.

"Man ļoti simpatizē Rafalsona kungs. Viņš par savu dejotprasmi satraucas ne tikai seriālā, bet arī treniņos," atklāj Škutāns. "Viņš ierodas uz nodarbību jau 15 minūtes pirms laika un klausās manās norādēs ieplestu muti! Esmu pārliecināts, ka viņam izdosies lieliska pasadoble! Visiem izdosies!"

Aktieru apmācīšanai Škutāns ik dienas velta pusotru stundu, taču mācības ar to nebeidzas. "Es uzdodu mājas darbus, kurus viņi pilda un pēc tam man atskaitās. Mums ir ļoti brīva komunikācija - aktieri man pat zvana un prasa, kā bija pareizi jāizpilda viens vai otrs solis, un es viņus konsultēju arī pa telefonu," stāsta dejotājs, kuram ir pieredze arī pašmāju deju šovos.

"Lielākā atšķirība starp šoviem Dejo savai pilsētai un Dejo ar zvaigzni ir tā, ka, ja tradicionāli deju šovā pārī bija viens profesionālis un otrs sabiedrībā pazīstams cilvēks bez īpašām dejošanas iemaņām, UgunsGrēka deju šovā pārī ir divi profesionāļi, kuri jau ikdienā uz skatuves dzied, dejo un lec, un viņi pieraduši ik pa brīdim apgūt ko jaunu filmēšanas vajadzībām.

Varonim jājāj ar zirgu? Aktieris iemācīsies! Tieši tāpat ir ar dejošanu. Otra būtiskā atšķirība - šovā viss notika tiešraidē, bet seriālā tiek nofilmēts jau iepriekš, tāpēc, ja kādam dejas laikā paslīd kāja, to var pārfilmēt. Taču redzu, ka aktieri dara visu, ko spēj, es domāju, ka skatītājiem ļoti patiks rezultāts," sola Škutāns.

Dejotājs atklāj, ka arī pats bija cerējis pavīdēt kādā UgunsGrēka ainiņā, taču šāda iespēja viņam pagaidām nav piedāvāta.

"Patiesībā tas ir mans mūža sapnis - nofilmēties kādā seriālā vai mākslas filmā, bet esmu pārāk kautrīgs, tāpēc neuzdrošinājos UgunsGrēka veidotājiem pajautāt, vai arī es nevarētu nofilmēties kādā epizodē, un viņi man arī nepajautāja, vai es gribētu. Varbūt jaunajā sezonā man dos iespēju, ja būšu pierādījis sevi, strādājot ar aktieriem? Katrā ziņā, ja seriāla veidotāji redz man kādu pielietojumu, es ar lielu prieku pieņemšu pat statista lomu!" sapņos dalās Škutāns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!