Aizvadītā gada rudenī sabiedrībā plašas diskusijas radīja kārtējais fotogrāfa Aleksandra Sokolova projekts, kurā modeles lomā bija iejutusies ar anoreksiju slimā Tatjana Druganova (attēlā).

30 gadus vecā Taņa strādā transporta pārvadājumu jomā, ir precējusies un audzina sešus gadus vecu dēlu, bet fotogrāfa priekšā viņa atkailinājusies divas reizes.

"Tajā laikā es nodarbojos ar sportu, gāju uz sporta zāli un biju pilnīgi pārliecināta, ka man ir ļoti skaista figūra un varu fotografēties kaila," par pirmo reizi pikantā fotosesijā raidījumā Labvakar, Latvija! stāstījusi Tatjana.

Tiesa, neilgi pēc pirmās pieredzes viņa saslimusi ar anoreksiju, labi trenētais 48 kilogramus smagais ķermenis viņai šķitis neglīts, un meitene sākusi badoties.

Kad Taņa sasniegusi 38 kilogramu svaru, kas viņai šķitis ideāls, viņa atkal devusies pie Sokolova, un tapa fotosesija, kas šokēja lielu daļu Latvijas sabiedrības.

"Kad salīdzināju abu fotosesiju fotogrāfijas, protams, bija milzīga atšķirīga - tad man bija nepatīkami," tagad atceras jaunā sieviete.

Pēc fotosesijas modele un fotogrāfs vienojušies, ka bildes izliks publiskai apskatei citām meitenēm par biedu, lai viņas saprastu, cik briesmīga slimība ir anoreksija, bet pašu Taņu šī fotogrāfiju sērija ietekmējusi tik ļoti, ka viņa pusgada laikā pieņēmusies svarā pa 12 kilogramiem.

"Es domāju, ka šī fotosesija bija zīme ceļam, ka jāmainās atpakaļ," uzskata Taņa, kura gan ir pārliecināja, ka ikvienai sievietei ir vērts savu ķermeni iemūžināt dažādās dzīves situācijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!