Foto: Vida Press
Somija netiks pārstāvēta starptautiskajā dziesmu konkursā "Eirovīzija", ja Eiropas Raidorganizāciju asociācija (EBU) atļaus sacensties arī Krievijai, ziņo somu sabiedriskais medijs "Yle".

Somija vērsusies EBU ar prasību izslēgt Krieviju no šā gada "Eirovīzijas" dalībnieku saraksta saistībā ar šīs lielvalsts realizēto iebrukumu Ukrainā. Pretējā gadījumā Somija savu pārstāvi nedeleģēs. Kā liecina "Yle" publiskotais paziņojums, Somija oficiāli lūgusi EBU liegt dalību Krievijai, jo tās uzbrukums Ukrainai "ir pretrunā ar visām vērtībām, ko pārstāv "Yle" un citas Eiropas raidorganizācijas.

""Yle" vienmēr aizstāv Rietumu demokrātiju, likuma varas pamatprincipus, vārda brīvību un cilvēka cieņu, bet Krievija ir klaji uzbrukusi šīm vērtībām un var izmantot "Eirovīzijas" zīmolu savu interešu virzīšanai," teikts paziņojumā.

Somija pagaidām vēl nav izvēlējusies savu dziesmu konkursā, to plānots noskaidrot nacionālajā atlasē sestdienas vakarā.

Jau vēstījām, ka EBU pagaidām neliek nekādus šķēršļus Krievijas dalībai populārajā sarīkojumā, kas šogad maijā notiks Turīnā, Itālijā.

"Dziesmu sacensība ir apolitisks kultūras pasākums un "Eirovīzijā" plānotas uzstāšanās gan no Krievijas, gan no Ukrainas izpildītājiem," BBC pauda konkursa organizatori Viņi gan atzīmējuši, ka situācija "tiek uzraudzīta".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!