Foto: DELFI

Svētdienas, 28. aprīļa, vakarā TV3 tiešraidē noslēdzās cīņa par šova Koru kari trešās sezonas uzvarētāja titulu, un vērienīgajā televīzijas projektā triumfēja Rēzeknes Zaļo pakalnu koris ar tā vadītāju Normundu Zušu (attēlā pa labi) priekšgalā.

Raidījumu atklāja dziedātāja Laima Vaikule, kura izpildīja savu jaunāko dziesmu latviešu valodā Vienā laivā. Tāpat populārā skatuves māksliniece vakara gaitā bija uzņēmusies koru vērtēšanu un pievienojās pastāvīgajiem žūrijas locekļiem - dziedātājai Ievai Kerēvicai un diriģentam Edgaram Vītolam.

Vērienīgā televīzijas projekta izskaņas raidījumā ar šovā agrāk izskanējušām dziesmām skatītājus priecēja visi Koru karu trešās sezonas dalībnieki, bet galvenā uzmanība, protams, tika pievērsta finālistiem.

Par desmit tūkstošu eiro lielo balvu, kas paredzēta labdarīgu mērķu īstenošanai, fināla raidījumā cīnījās Normunda Zuša vadītais rēzekniešu kolektīvs un Marta Kristiana Kalniņa vadītais Cēsu Karmīnsarkanā karoga koris.

Fināla cīņu uzsāka Rēzeknes Zaļo pakalnu koris, kas žūrijas un skatītāju simpātijas centās iekarot ar dziesmu Pie dieviņa gari galdi latgaliešu valodā - emocionālais dziedājums aizkustināja gan Vaikuli, gan pārējos žūrijas locekļus, un rēzeknieši saņēma 30 punktus.

Cēsu koris kā pirmo finālā izpildīja dziesmu Sapnis un mīlestība no Māras Zālītes un Jāņa Lūsēna uzveduma Mistērija par sapni un mīlestību, kas arī no žūrijas saņēma 30 punktus.

Kā otro dziesmu rēzeknieši bija izvēlējušies pusfināla raidījumā skanējušo Raimonda Paula un Guntara Rača radīto kompozīciju Svētais grāls, ko žūrija arī novērtēja ar augstāko iespējamo punktu skaitu.

Arī Kalniņa vadītais koris bija izvēlējies dziesmu no Paula repertuāra - dziedātāji izpildīja kompozīciju Elēģija ar Jāņa Petera vārdiem, kuru žūrija novērtēja ar 30 punktiem.

Trešajā aplī Rēzeknes koris izpildīja Seno dziesmu, par kuru Vaikule gribēja dot visus 20 punktus, bet cēsnieki bija izvēlējušies grupas Jumprava hitu Ziemeļmeita - arī par šiem priekšnesumiem žūrijas locekļi deva maksimālo punktu skaitu.

Pēc skatītāju balsojuma un žūrijas vērtējuma apkopošanas tika noskaidrots, ka par šova Koru kari trešās sezonas uzvarētājiem kļūst Rēzeknes Zaļo pakalnu koris, kas finālā bija saņēmis vairāk nekā 88 tūkstošus balsu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!