Foto: Publicitātes foto

Svētdien, 31. martā, TV3 sadziedāšanās šova Koru kari trešās sezonas kārtējā pārraidē valdīja īsta svētku noskaņa, bet, neraugoties uz Lieldienām, kādam no kolektīviem šovs bija jāpamet – šoreiz no tālākas cīņas par galveno balvu izstājās Ievas Sutugovas (attēlā centrā) vadītais Dobeles Violetais ceriņu koris.

Lieldienu pārraidē katram no koriem bija jāizpilda divas dziesmas - viena tautasdziesma un kā otru dziedātāji varēja izvēlēties kādu no iepriekšējos raidījumos jau skanējušām kompozīcijām.

Dobeles Violetais koris, kas uz skatuves kāpa pirmie, izpildīja tautasdziesmu Aiz upītes meitas dzied, ko žūrija novērtēja ar 25 punktiem, bet par otro reizi dziedāto Raimonda Paula un Jāņa Petera hitu Atdziedi, dvēsele viņi nopelnīja 28 punktus.

Rīgas Zelta saules koris Normunda Jakušonoka vadībā dziedāja Līgodama upe nesa un saņēma 27 punktus, bet Zelta dziesmu žūrijas locekļi novērtēja ar 28 punktiem.

Rēzeknes Zaļo pakalnu koris Normunda Zuša vadībā no žūrijas nopelnīja 27 punktus par tautasdziesmu latgaliešu valodā, bet par Zuša sacerēto kompozīciju Palīdzi, Dievs, kas jau skanējusi šovā, viņi saņēma 26 punktus.

Marta Kristiāna Kalniņa vadītais Cēsu Karmīnkrāsa karoga koris bija izvēlējušies tautasdziesmu Aiz Daugavas vara dārzs un nopelnīja 27 punktus, un arī par dziesmu Dzimtenei viņi saņēma tādu pašu punktu skaitu.

Pastāvīgajiem žūrijas locekļiem - dziedātājai Ievai Kerēvicai un diriģentam Edgaram Vītolam - šajā raidījumā bija pievienojies grupas Dzelzs vilks līderis Juris Kaukulis, bet žūrijas un skatītāju balsojuma kopvērtējumā tika lemts, ka šovs jāpamet Violetajam korim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!