Foto: Publicitātes foto

Pirmdienas, 7. septembra, vakarā beidzot dots starts šova Saimnieks meklē sievu trešās sezonas mīlas kaislībām. Atklāti tie pieci saimnieki, kuri vasaras laikā saņēmuši visvairāk potenciālo līgaviņu vēstuļu un nu aicinās dāmas pie sevis uz saimniecībām, lai izvēlētos, iespējams, pat sievu.

Jaunākajam dalībniekam pirmajā izvēlē palīdz māsa


Foto: Publicitātes foto

Kā pirmais laimīgajā pieciniekā iekļuvis šova jaunākais dalībnieks Jānis Šmits - 21 gadu vecais brašulis no Matīšu pagasta. Lai gan Jānis ir visjaunākais šova dalībnieks, viņš ir, iespējams, prātīgāks par dažiem no vecajiem. Puisis šobrīd saimnieko savas vecmammas un mammas saimniecībā un kā vīrieša cilvēks dara visus smagos darbus.

Tiesa, arī sievietēm saimniecībā netrūkst teikšanas. Jau šova sākumā tika dots mājiens, ka, ja meitene neiepatiksies omei, diez vai viņai būs kāda dzīve saimniecībā, bet meiteņu vēstuļu atlasē vadību uzņēmās Jāņa māsa, uzreiz atrodot brālim piemērotākās kandidātes.

Māsa lietai piegāja gudri, izvēloties brālim dāmas, kuras bija palepojušās ar puķkopes vai pavāres dotībām. Jānis māsai neliedza šo prieku, smiedamies, ka ja būs neīstās līgavas, viņš varēs novelt vainu uz māsu.

Jānis saimniecībā audzē zemenes, bet ikdienā dodas uz darbu galdniecībā. Saimnieks meklē sportisku meiteni savā vecumā vai nedaudz vecāku, bet pats galvenais ir, lai viņa būtu gatava nopietnām attiecībām, jo tieši tādas Jānis vēlas.

Mākslinieciskais dalībnieks 'uzķer', ka viena līgaviņa jau precēta


Foto: Publicitātes foto

Īpaši daudz vēstules saņēmis šova mākslinieciskākais dalībnieks, 33 gadus vecais Ģirts Brumsons no Aizputes, kurš meklē ne tikai sievu, bet arī mūzu. Viņš ir mākslinieks, kurš uztur kārtībā lielu māju un vēl siltumnīcu. Ģirts gan glezno, gan veido skulptūras, kā arī taisa koka traukus.

Viņš saviem spēkiem iekārtojis arī mākslas parku, kurā ir ne tikai paša veidotas skulptūras, bet arī izveidots māksliniecisks betona tiltiņš.

Viņš noteikti ir daudzpusīgākais šīs sezonas saimnieks, jo ikdienā vēl uzspēj darīt skolotāja darbu. Puisis saņemtās vēstules dalīja "gudrajās" un "smukajās" un izpētei piegāja īpaši nopietni, pārbaudot dāmas sociālajos tīklos. Un labi, ka tā, jo izrādījās, ka viena no kandidātēm jau ir precējusies.

Izpētes laikā atklājās vēl kāds amizants fakts - uz Ģirta mūzas vietu bija pieteikusies arī gaišmatainā Latvijas šovu veterāne Violeta Stepanova. Saimnieks un viņa palīgu komanda pēc zvana izdarīšanas daiļavai tā arī netika gudri, vai meitene ir aizņemta, vai brīva.

Izvēlas ar augstu atbildības sajūtu - Jānis Kauķis


Foto: Publicitātes foto

30 gadus vecais Jānis Kauķis no Valles pagasta ir dzimis rīdzinieks un saimniekošanu uzsācis salīdzinoši nesen. Viņa saimniecība sastāv no lauku viensētas un apmēram desmit hektāriem zemes, taču Jānis jau kaļ plānus par saimniecībai piegulošo zemju atpirkšanu. Viņš ir iegādājies nepieciešamo tehniku un pagaidām visus lauku darbus veic pats.

Pēc izglītības viņš ir dārznieks un lauksaimnieks, taču pats saka, ka pietrūkstot saimnieces, kas visu saimniekošanu ievirzītu pareizā gultnē.

Jānim izvēlēties meitenes talkā nāca māsa. Māsa lietai piegāja tīri tehniski - izvērtējot meitenes pēc garuma un vecuma, bet izskatu un raksturu atstājot brāļa ziņā. Arī Jānis, iespējams, liktenīgajam uzdevumam piegāja ar īpašu nopietnību.

Satraucies par to, lai īstās meitenes vēstule nepaliek kaudzītē, viņš pat daļu līgaviņu apzvanīja un atzina, ka svarīgāks rādītājs par izskatu ir dāmas raksturs.

Rekordātra izvēle - Egils


Foto: Publicitātes foto

32 gadus vecais Egils Langvoskis kopā ar vecākiem iekopis skaistu saimniecību pavisam netālu no Krievijas robežas. Viņš nav dzimis Latgalē, bet uz šejieni kopā ar vecākiem pārcēlies pusaudža vecumā. Saimniecībā tiek audzēti gan piena, gan gaļas lopi.

Egils savulaik strādājis ārzemēs, taču atgriezies dzimtenē, lai palīdzētu vecākiem, kā arī tāpēc, ka nekur nav tik labi kā mājās. Egils meklē smuku meiteni, kura būtu viņa vecumā vai jaunāka, kā arī, protams, svarīgi, lai būtu gatava ikdienā dzīvot laukos.

Egils pauda pārsteigumu par vēstuļu sainīša smagumu. Interesanti, ka Egila mamma vēstuļu izvērtēšanu atstāja paša dēla ziņā, nejaucoties ar savu viedokli. Un Egilam tas izdevās godam - šova veidotāji atklāja, ka puisis savu piecinieku izvēlējies rekordlaikā.

Iekārojamākais no visiem - seniors Alfrids

Foto: Publicitātes foto

Negaidīts pavērsiens - visvairāk vēstules saņēmis šova seniors - 55 gadus vecais Alfrids Lipovskis. Alfrids ir saimnieks, kurš pavisam nesen ir kļuvis par mājas Ūsiņi īpašnieku, līdz tam viņš dzīvojis Rēzeknē. Lai arī Alfrids strādā algotu darbu, viņš ir paspējis iekopt saimniecību ar ābeļdārzu, zivju dīķi un pirtiņu.

Mājā veikts kapitālais remonts un Alfrids saka, ka tajā var baudīt ne tikai lauku, bet arī pilsētas ērtības. Alfrids sola topošajai saimniecei arī aktīvu sabiedrisko dzīvi, jo viņa saimniecība atrodas starp Rēzekni un Ludzu, un arī viņš pats neesot nekāds mājās sēdētājs.

Alfrids dāmas izvērtēja, kā pats atklāja, "pēc viņu stāvokļa". Kungs atzinās, ka mūsdienu pusmūža sievietes esot diezgan "nodzītas" , taču laimīgā kārtā viņam izdevies atlasīt piecas burvīgas blondīnes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!