Foto: Privātais arhīvs

Aizvadītajā nedēļas nogalē noslēdzās TV šovs Saimnieks meklē sievu, atklājot pārus, kuru netradicionālā iepazīšanās vainagojusies ar bildinājumiem. Veiksmīgāko saimnieku skaitā iekļuva arī dabas bērns Kaspars Vaikulis, kura līgaviņa Gunita (abi kopā attēlā) labprāt atklāj šova romantiskās aizkulises.

No iztēles augļa līdz televizora ekrānam

Sarunā ar DELFI Izklaide Gunita stāsta, ka Kasparu pamanījusi savdabīgā vīzijā vēl pirms šova sākuma, kas meiteni arī pamudinājis pieteikties dalībai šovā.

"Kādā saulainā un ļoti siltā vasaras dienā pastaigājos gar jūru un klausījos mūziku. Man bija lielisks noskaņojums, uzsmaidīju katram garāmejošajam, šļakstinājos ar ūdeni un biju ļoti pozitīva sajūtu pilna.

Kādā brīdī paraudzījos saulē, aizvēru acis, un manas emocijas pēkšņi vizualizējās - ieraudzīju staltu puisi, gariem matiem, tumšām acīm, izteiksmīgām uzacīm un siltu smaidu.

Pēc kāda laika raidījuma pirmajā epizodē ieraudzīju Kasparu un apstulbu - kā tas puisis, ko iztēlojos jūras krastā, varēja nokļūt televizora ekrānā?" smejas Gunita.

Viens bez otra nespēj pavadīt pat dienu

To, ka mierpilnais biškopis ir Gunitas "īstais", meitene sajutusi jau pirmajā randiņā, kad puisim bija jāizdara izvēle starp piecām meitenēm, kuras dosies uz viņa saimniecību.

"Tā iekšējā harmonija, saskaņa un miers, ko abi izjutām, bija vienojošs. Nevajadzēja vārdus un fiziska kontakta, lai to sajustu.

Arī vēlāk jau bija tik viegli būt blakus it visā - gan darbos un atpūšoties, gan sarunājoties un pat klusējot - tāda vienmērīga, brīva iekšējo enerģiju plūšana. Pat filmēšanas laikā pie Kaspara mājās nebija nekādas spriedzes un valdīja vien draudzības pilns miers," stāsta Gunita.

Gunitu Kasparā piesaistījusi puiša nosvērtība, gaišums un vienkāršība, kā arī līdzīgie  uzskati un pasaules redzējums, un dzīves vērtības.

"Ar Kasparu ir pavisam viegli būt kopā. Esam ļoti līdzīgi, atšķiras pavisam nedaudz lietu, līdz ar to nav domstarpību. Ēšanas paradumi, apkārtējās dzīves vides iekārtošana, fizisko aktivitāšu izvēle, uzskati par dzīvi, cilvēkiem, vidi un notikumiem kā tādiem - tā varētu uzskaitīt bezgalīgi - mums ir kopīgi.

Esam tik vienoti, ka šķiet - esam viens vesels. Esam kopā visur - darbos un atpūtā. Ja arī rodas situācijas, kad nav iespējams būt blakus, tad jau pēc vienas šķirti pavadītas dienas abi jūtamies neomulīgi, ilgojamies viens pēc otra," topošā Kaspara līgava neslēpj savu aizrautību.

Negaidītais bildinājums

Tāpat Gunita labprāt stāsta, kā noticis Kaspara izteiktais bildinājums, kas meitenei bijis negaidīts: "Ar Kasparu sarunājām, ka brauksim atpūsties uz Tarzānu, kamēr vēl bija pēdējās siltās un saulainās rudens dienas.

Kad puse no trasēm bija izieta, Kaspars sazvanījās - man nebija ne jausmas, ar ko - un pazuda. Nevarēju viņu sagaidīt un gāju meklēt, un atradu kopā ar filmēšanas grupu.

Tad Kaspars mani uzaicināja braukt ar panorāmas ratu, gluži kā pirmajā randiņā, un pašā augšā bildināja.

Biju patiesi pārsteigta, jo zināju, ka tas kaut kad notiks, tikai nebiju gaidījusi to tik drīz, un domāju, ka tas būs ārpus šova."

Kāzas nebūs tradicionālas

"Kad pārrunājam kāzu plānus, domas grozās ap nākamo vasaru, kad būs silts un saulains. Mums noteikti nebūs tradicionālas kāzas baznīcā un dzimtsarakstu nodaļā jau nu nepavisam.

Gribam kaut ko nepiespiestu, brīvu, sirsnīgu un pavisam vienkāršu, tikai pašiem tuvākajiem piedaloties. Nepatīk, ka šo jauko brīdi ir tendence svinēt kā lielu pasākumu, skaļu un ar lielu vērienu.

Arī satraukuma par drīzām kāzām nav, jo tāpat jau ir pavisam skaidrs, ka veidosim ģimeni un kopā nodzīvosim visu dzīvi. Kad runājām par to, kad tieši salaulāties, Kaspars teica - var jau nemaz tik ilgi līdz nākamai vasarai negaidīt, var jau arī ātrāk," priecājas Gunita.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!