Foto: LETA

Ceturtdien, 22. septembrī, Latvijas Televīzija pieņēmusi lēmumu no darba atlaist žurnālistu Kārli Streipu (attēlā) un likvidēt viņa vadīto žurnālistu diskusiju raidījumu Skats no malas.

Šādu lēmumu televīzijas vadība pieņēmusi pēc tam, kad pirmdien, 19. septembrī, Streips tiešajā ēterā Zaļo un zemnieku savienību nodēvēja par "maukām", ar šāda vārdu izvēli raksturojot partijas lielo atkarību no Ventspils mēra Aivara Lemberga

"19. septembra raidījumā tā vadītājs Kārlis Streips izmantoja necenzētus izteicienus, aizskarot cilvēku godu un cieņu. Latvijas Televīzija to savā ēterā nepieļauj un nepieļaus," norādījis LTV vadītājs Edgars Kots.

"Necenzētu izteicienu lietošana sabiedriskās televīzijas ēterā nav pieļaujama no žurnālistikas ētikas viedokļa," apgalvo LTV1 direktore Baiba Šmite.

"Patiešām žēl atteikties no tik profesionāla žurnālista sabiedriskās televīzijas ēterā, bet mēs esam spiesti tā rīkoties, jo sarunas ar Kārli Streipu par viņa nepārdomātajiem formulējumiem ēterā bijušas vairākkārt," atzīst LTV1 informatīvi dokumentālo raidījumu satura redaktore Sarmīte Plūme. 

Streips par šo LTV lēmumu ir informēts, un televīzija izsaka viņam pateicību par ilggadīgu darbu LTV ēterā, paziņojumā par Streipa atlaišanu no darba minēja LTV1 pašreklāmas redaktore Ieviņa Ancena.
 
Mango atgādina, ka šī gada pavasarī Latvijas Televīzija nolēma atteikties no Streipa kā ilggadējā Eirovīzijas tiešraides komentētāja, viņa vietā šo pienākumu uzticot grupas Putnu balle puišim Valteram Frīdenbergam un Kārlim Būmeisteram jeb vienkārši Valteram un Kažam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!