Foto: LETA

Pēc divu gadu pārtraukuma Latvijas Televīzijas ēterā atgriežas savulaik populārais žurnālistu diskusiju raidījums Skats no malas un tā vadītājs Kārlis Streips (attēlā).

Katru pirmdienas vakaru tiks diskutēts par sabiedriski politiskiem notikumiem Latvijā, kas satraukuši mūsu sabiedrību. Paredzēts, ka raidījuma jaunajā sezonā piedalīsies 18 žurnālisti, kuri pārstāvēs dažādas jomas.

Pirmajā raidījumā, kura pirmizrāde notiks pirmdienas, 16. septembra, vakarā, tiks pārrunāta jezga, kas pēdējās pāris nedēļās sacelta ap bijušo kultūras ministri Žanetu Jaunzemi-Grendi un Latvijas Nacionālās operas direktora amatu.

Jau vēstīts, ka raidījums Skats no malas tika likvidēts 2011. gada septembrī, kad tā vadītājs - žurnālists Kārlis Streips - tiešajā ēterā Zaļo un zemnieku savienību nodēvēja par "maukām", ar šāda vārda izvēli raksturojot partijas lielo atkarību no Ventspils mēra Aivara Lemberga.

Toreiz Streipa izteikumi radīja veselu skandālu. Kamēr viena sabiedrības daļa slavēja žurnālistu par tik atklātiem izteikumiem, citi nosodīja viņa runas stilu un manieri. Televīzijas vadība toreiz nolēma Streipu no amata atstādināt.

"Kārlis Streips izmantoja necenzētus izteicienus, aizskarot cilvēku godu un cieņu. Latvijas Televīzija to savā ēterā nepieļauj un nepieļaus," 2011. gadā TV vadības lēmumu skaidroja toreizējais LTV vadītājs Edgars Kots.

Savukārt aizvadītā gada rudenī Streips atgriezās Latvijas Televīzijā, vadot jauniešu spēli Finanšu tango, kurā tās dalībniekiem bija jāatbild uz tiem pašiem jautājumiem, uz kuriem katru dienu atbildes meklē valsts vadītāji.

Tiesa, toreiz žurnālists norādīja, ka raidījumu veido producentu grupa Hansa Media, nevis Latvijas Televīzija, tādēļ tā īsti to nevarētu saukt par viņa atgriešanos LTV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!