Foto: F64

Eirovīzijas konkursa pašmāju atlasē nebijis gadījums - konkursa Supernova 2015 pirmajā tiešraidē kā žūrija, tā skatītāji ir vienisprātis par labāko – grupu ElektroFolk. Paši mūziķi godīgi atklāj, ka jau gatavojušies lieliem panākumiem.

"Protams, mēs priecājamies, taču mēs paši, ar lielu atbildību pieejot priekšnesuma izveidei, jau bijām gatavojušies uz panākumiem. Mēs esam profesionāla komanda, zinām, ko mēs darām, un esam pie tā smagi strādājuši.

Un diez vai ir vērts dzīvot tādam mūziķim, kurš gatavojas uz zaudējumu," sarunā ar DELFI Izklaide pēc triumfa teic grupas pārstāvis Ainārs Majors.

Ja uzvarēs ElektroFolk, balsotājiem nebūs jāsatraucas par to, ka lielajā Eirovīzijā kaut kas varētu noiet greizi. Mūziķi jau ilgi gatavojušies šim šovam, piestrādājot pie vissīkākajām niansēm.

Četras nedēļas strādāts ne tikai pie horeogrāfijas, tērpiem, instrumentu spēles un citām skatuves lietām - mākslinieki pat speciāli apmeklējuši sporta klubu Sportima, lai fiziski sagatavotos kāpšanai uz skatuves.

"Spēlējām skvošu, peldējām, trenējām spēku un izturību. Guntis Spridzāns ir mūsu kustību meistars. Plānojam ne tikai muzikāli labu priekšnesumu, bet arī gribam paši būt vizuāli dzīvi, neņemsim kordebaletu, kas dejo fonā. Gribam attaisnot balsotāju cerības, esam pilnībā gatavi pārstāvēt valsti uzvaras gadījumā," teic Majors.

Lai gan joprojām turpinās diskusijas par to, vai bija jēga Eirodziesmu pārvērst par Supernovu un mainīt konkursa noteikumus, ElektroFolk ir absolūti pārliecināti par to, ka jaunā pieeja tikai uzlabo konkursa kvalitāti.

"Redzam, ka viss notiek ļoti pārdomāti, uzsvars tiek likts uz kvalitatīvu saturu. Mums ļoti patīk šis atlases piegājiens," konkursu pozitīvi vērtē mākslinieki.

Viņus priecē fakts, ka jau pirmā tiešraide iezīmē radikālus pavērsienus Latvijas Eirovīzijas atlases vēsturē - žūrijas un skatītāju atbalstu guvuši nevis ikgadējie konkursa dalībnieki, bet gan jauna zvaigzne - MNTHA, kuras mūzika dēvējama par mākslu.

"Paredzēt to, kā šī cīņa par ceļazīmi uz Eirovīziju beigsies, ir grūti, bet priecē tas bagātīgais piedāvājums, kas ir Supernovā," spriež Majors. Ja ElektroFolk panākumi turpināsies arī nākamajās tiešraidēs, un grupa iegūs tiesības pārstāvēt Latviju konkursā Austrijā, varam būt droši, ka Eiropā mūs pārstāvēs kvalitatīva blice.

ElektroFolk pastāv jau trīs gadus, apvienojot profesionāļus, un grupa sevi raksturo kā "stabilu uzņēmumu", kas cer ne tikai veidot lielus projektus Latvijā, bet arī kļūt par labu eksporta preci.

"Domāju, ka mūsu priekšrocība ir spēja etnisko pareizi savienot ar mūsdienu muzikālo valodu. Etnika - tā vairs nav tikai prievīte un stabulīte," grupas stilu raksturo grupas pārstāvis. Starp citu, nākamajai tiešraidei grupa gatavojot papildus "odziņas", kas padarīšot ElektroFolk šovu vēl baudāmāku.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!