Foto: DELFI

Otrdienas, 10. septembra, vakarā skatītāji lēma, ka šova Jaunā talantu fabrika viesmīlīgās telpas jāpamet 19 gadus vecajai tukumniecei Guntai Meņģelei, taču jau trešdienas rītā talantīgo jauniešu pulciņam pievienojās jauna dalībniece – valmieriete Kristīne Šomase (attēlā), kura šogad absolvēja 12. klasi.

Kristīne, kuru plašāka sabiedrība pazīst kā dziedātājas Lienes Šomases māsu un šova Okartes skatuve bijušo dalībnieci, savus spēkus muzikālajā sfērā jau izmēģinājusi dažādos Latvijas mēroga konkursos, kā arī iepriekš minētajā šovā.

Toreiz gan meitenei neizdevās nokļūt līdz Okartes skatuves finālam, taču, pametot šovu, Kristīne raudādama solīja, ka turpinās "kaut ko darīt" mūzikas jomā, jo Okartes skatuvē viņa guvusi "nenormālu pieredzi".

Savu solījumu meitene turēja, šī gada februārī piedaloties Eirovīzijas nacionālās atlases konkursā ar dziesmu Phoenix Fly. Kristīne ļoti cītīgi gatavojās savam priekšnesumam un strādāja gan ar vokālo pedagogu, gan ar horeogrāfu, kā arī sagatavoja īpašu šovu, taču skatītāju simpātijas viņai neizdevās iegūt.

Jau vēstīts, ka jūlija beigās, dodoties uz Jaunās talantu fabrikas atlasi, Kristīne stāstīja, ka viņu neuztrauc skauģi internetā, kuri nosoda meitenes lēmumu atkal piedalīties šovā. Viņa pauda pārliecību, ka šī ir vēl viena iespēja, kuru viņa ir tiesīga izmantot, savu lēmum argumentējot ar to, ka Okartes skatuvē viņa uzvaru nav guvusi.

"Negatīvie komentāri internetā par to, ka atkal esmu gājusi uz talantu šova atlasi, mani neuztrauc. Tādos pasaules mēroga jauno dziedātāju šovos kā American Idol un X-Factor jau sen pierasts, ka cilvēki uz atlasēm iet vairākus gadus pēc kārtas. To dara arī tādi cilvēki, kuriem vienreiz jau izdevies pabūt šovā.

Nav liela māksla sēdēt pie datora un rakstīt negatīvas lietas. Manuprāt, tie, kuri raksta šādus komentārus, paši vienkārši nevar saņemt drosmi un aiziet uz atlasi," toreiz savu nostāju pauda Šomase.

Kristīne pati sevi raksturo kā kautrīgu, jūtīgu un emocionālu būtni. Viņas sirdij tuvs ir roka žanrs, bet nākotnē viņa sapņo kāpt uz vienas skatuves un uzstāties kopā ar pasaules slaveno dziedātāju Selīnu Dionu, savukārt savas vokālās prasmes Šomase spodrinās mentora Edgara Kramiņa vadībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!