Foto: Reuters/Scanpix

Holivudas aktieru pāris Toms Krūzs un Keitija Holmsa (attēlā) pabeiguši šķiršanās procesu, Ņujorkas tiesā parakstot visus ar piecus gadus ilgušās laulības izbeigšanu saistītos dokumentus.

Kā vēsta izdevums People, Krūza un Holmsa šķiršanās process izrādījies neparasti īss, jo Holmsa nu jau bijusī sieva iesniegusi šķiršanās pieteikumu tikai pirms nepilniem diviem mēnešiem.

Toms un Keitija, kā ziņo ārvalstu mediji, viens otram apsolījuši saglabāt draudzīgas attiecības un kopā audzināt sešus gadus veco meitu Suri.

Jau iepriekš ziņots, ka pāris vienojies par meitas aprūpes tiesībām jau jūlija sākumā. Neviens no viņiem tomēr nepubliskoja vienošanās detaļas, bet abi izteicās, ka prioritāte bijusi meitas Suri interešu aizstāvība.

"Mēs kopā strādāsim, lai pildītu savus vecāku pienākumus. Un, pirmkārt, tas nozīmēs rūpēties par Suri interesēm un viņas pienācīgu audzināšanu," prese citē aktieru vienošanos.

Toma Krūza un Keitijas Holmsas romantiskais attiecību stāsts vienmēr bijis sabiedrības uzmanības centrā. 2005. gada jūnijā Krūzs savu iemīļoto bildināja Eifeļa torņa pakājē Parīzē, bet 2006. gada novembrī kādā Itālijas pilī notika abu kāzas.

Krūzs šobrīd ir viens no pretrunīgi vērtētās scientologu sektas līderiem, un tieši vēlēšanās arvien ciešāk iesaistīt meitu sektas darbībā minēts kā iemesls Holmsas lēmumam šķirt laulību.

Jau tūlīt pēc kāzām Krūzs esot sācis stingri kontrolēt arī savas sievas privāto dzīvi, dažādi ierobežojot viņas tiesības un brīvības: jaunajai sievietei ticis aizliegts ilgi runāt pa tālruni, dziedāt karaoke un nodarboties ar mākslu.

Holmsa tāpat nedrīkstējusi rādīties bāros un restorānos. Lai dotos iepirkties, viņai bija vajadzīga vīra iepriekšēja atļauja, bet jebkādām citām izklaidēm pāris nodevies tikai kopā. Piemēram, Keitija drīkstējusi piedalīties Toma iecienītajās sporta spēlēs un mācīties vadīt lidmašīnu.

Krūzs arī pilnībā kontrolējis Holmsas karjeru, ļaujot piedalīties tikai tajos projektos, kurus viņš uzskatījis par piemērotiem.

Par spīti meitas piedzimšanai un sešus gadus ilgušajai kopdzīvei ārvalstu žurnālisti visus šos gadus turējuši pāri aizdomās par kopdzīvi aprēķina dēļ, bet mazo Suri iesaukuši par "Rozmarijas bērnu" pēc tāda pat nosaukuma Romāna Poļanska šausmu filmas: Keitijas iedzimtais kautrīgums un Krūza sektanta slava šo asociāciju vēl pastiprinājuši.

Tomēr Keitija vairākkārt rīkojusies arī pretēji vīra gribai - viņa iekārtojusi meitu katoļu bērnu dārzā, pēc īpaši asiem strīdiem gājusi prom no mājām un mēģinājusi iegūt darba piedāvājumus ārpus Holivudas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!