Foto: DELFI

Pašmāju dziedātāja un mūziķe Samanta Tīna (attēlā) priekšroku dod psiholoģiskām filmām, piemēram, drāmām. Agrāk viņa bieži skatījusies arī šausmu filmas, taču ar noteikumu, ka tās ir gaumīgas un ar savu vēstījumu.

"Man patīk, ja filmā ir vēstījums vai kāda pamācība. Nekad neskatos muļķīgas un seklas komēdijas, piemēram, Karstgalvji (Hot Shots). Briesmīga filma," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Samanta.

Mūziķe filmas skatās gan mājās, gan dodas uz kino. Pēdējās filmas, kuras viņa nesen apmeklējusi kinoteātrī, ir Blakusefekts (Side Effects) un Neprātīgās brīvdienas (Spring Breakers).

Savukārt viena no filmām, kura dziedātāju iedvesmo, ir Matilde (Matilda). Tas ir stāsts par meitenīti, kura atšķiras no savas ģimenes - viņai ir Dieva dotas maģiskās spējas.

"Šo filmu esmu redzējusi aptuveni 16 reizes - bieži to skatījos pusaudzes gados. Es zināju no galvas katru filmas minūti - kad atskanēs kliedziens un kas notiks tālāk.

Tas ir ļoti iedvesmojošs stāsts - maza meitenīte tik daudz var manīt. Viņa savas spējas neizmantoja ļaunprātīgiem nolūkiem. Pāri visam bija cilvēciskais un labais. Ar labiem darbiem un skaidru sirdi un dvēseli var mainīt pasauli," stāsta Samanta.

Dziedātājai patīk skaisti mīlas stāsti, kuri liek padomāt par to, kā mēs ikdienā izturamies pret tiem, kuri mūsu sirdij ir tuvi.

"Dārgais Džon (Dear John) ir mīlas stāsts ar ļoti skaistu sižetu. Šī filma man patika, jo tā lika padomāt, kā es pati izturos pret savu mīļoto cilvēku.

Ja kāds sāk šaubās par savu otru pusīti, vai viņš ir īstais, iesaku noskatīties šo filmu. Tajā parādīta skaidra, patiesa mīlestība. Tā liek saprast, cik daudz mēs viens otram varam dot," saka Tīna.

Savā iedvesmojošo filmu sarakstā mūziķe iekļāvusi arī mistikas trilleri Bārene (Orphan). Kā stāsta Samanta, šis stāsts viņu iedvesmoja sižetiski.

"Filma bija neparedzama. Līdz pat pēdējam brīdim nezināju, kā viss atrisināsies, bet beigas mani pārsteidza. Šī filma lika aizdomāties par to, kādi cilvēki ikdienā mums ir blakus. Reizēm mēs redzam tikai ārējo čaulu un neielūkojamies cilvēkos dziļāk, bet, ja to izdarām, jāapzinās, cik tālu vēlamies kādam piekļūt, jo, iespējams, viņš glabā kādu tumšu noslēpumu," noslēgumā piebilst mūziķe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!