Foto: AP/Scanpix

2012. gada populārāko vīrusveida video topā, kuru sastādījuši televīzijas sabiedrības CNN žurnālisti, pirmo vietu ieņem dienvidkorejiešu repera PSY (attēlā) izpildītais hits Gangnam Style - šobrīd tas skatīts jau vairāk nekā 890 miljonus reižu.

Kā vēsta CNN, ritmiskais skaņdarbs, kas veltīts Seulas bagātnieku piepilsētai Gangnamai, iepaticies interneta apmeklētājiem visā pasaulē, un korejiešu valodas nezināšana tam nav bijis šķērslis - klipam ir ne tikai daudz piekritēju, bet arī simtiem atdarinātāju, starp kuriem ir arī Latvijas censoņi.

Otrajā vietā atrodas televīzijas kanāla TNT Drama reklāmas klips, kura varoņi izspēlē īstu trilleri kādā pilsētas laukumā - nospiežot lielu, uz butaforiskas kastes novietotu pogu, par plānoto izjokošanu nezinošie garāmgājēji dod starta signālu veselai spraigu notikumu sērijai.

Reitingā iekļuvis arī viens no gada romantiskākajiem bildināšanas video. Puisis panācis, lai meitene iesēstos automašīnas aizmugurē un uzliktu austiņas, kurās atskan Bruno Marsa skaņdarbs Marry You.

Lēni braucošajai automašīnai seko līgavaiņa uzaicinātu cilvēku pūlis, kuri ar lūpām atveido dziesmas vārdus. Klips video vietnē YouTube skatīts vairāk nekā 16 miljonus reižu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!