Foto: LETA

Telekanāls TV3 sācis gatavoties pavasara vērienīgākajam pašmāju televīzijas projektam – šova Koru kari trešajai sezonai, kurā populāru mūziķu vadībā pēc vairāk nekā trīs gadu pauzes par uzvaru cīnīsies septiņi kori.

DELFI Izklaidi informēja TV3 sabiedrisko attiecību pārstāve Marta Zandersone, koru vadības grožus uzņēmušies tādi mūziķi kā Aija Andrejeva (attēlā), kura skatītājus priecēs kopā ar Lielvārdes kori, kā arī grupas Astro'n' out soliste Māra Upmane-Holšteina un grupas Labvēlīgais tips taustiņu instrumentālists un dziesmu līdzautors Normunds Jakušonoks, kuri rūpēsies par abiem Rīgas koriem.

Vēju pilsētas Liepājas kori vadīs mūžam jaunais liepājnieks, grupas Credo līderis Guntis Veits, Rēzeknes kora virsvadību uzņēmies mūzikas skolotājs, koru vadītājs, Latvijas šlāgeraptaujas sensācija un grupas Galaktika dalībnieks Normunds Zušs, Dobeles kori vadīs jaunā un enerģiskā daudzu muzikālo projektu dalībniece Ieva Sutugova.

Savukārt Cēsu kori uz uzvaru stūrēs grupas Autobuss debesīs, projekta Raxtu raxti dalībnieks Marts Kristiāns Kalniņš.

Tāpat zināmi jau Koru karu trešās sezonas vadītāji - kopā ar pieredzes bagāto dažādu šovu vadītāju, dziedātāju Lauri Reiniku pārraidēs mirdzēs raidījuma Kinomānija "seja", aktīvā jauno māmiņu tiesību aizstāve Anna Rozīte.

"Pats esmu beidzis kordiriģentu nodaļu Jelgavas mūzikas koledžā, tāpēc man ir jo īpašs prieks atgriezties raidījumā, kura tēma man ir tuva! Man bija tas gods būt par vadītāju pašiem pirmajiem Koru kariem, bet nu būs aizraujoši strādāt tandēmā ar burvīgo vadītāju Annu Rozīti.

Spēcīgi un spilgti koru vadītāji ar saviem pilsētu koriem arī šajā sezonā skatītājiem dāvās neaizmirstamus vakarus pie TV ekrāniem svētdienās un centīsies palīdzēt savai pilsētai," par jauno izaicinājumu priecājies Reiniks.

Visi dziedātgribētāji tiek aicināti uz Koru karu atlasēm, kas no 28. janvāra notiks dažādās Latvijas pilsētās.

Katrā korī būs 16 jauni un talantīgi dziedātāji, kuri pārstāv konkrēto pilsētu vai tās apkārtni, un dalībniekiem muzikālais piedzīvojums ilgs trīs mēnešus, jo aktīvs darbs pie dziesmām sāksies jau februāra sākumā un ilgs līdz pat aprīļa beigām.

Kā zināms, Koru karu otrā sezona ar dziedātājas Ievas Kerēvicas vadītā Madonas kora triumfu un jestru ballīti noslēdzās 2009. gada rudenī, bet pirmajā sezonā uzvaras laurus plūca Ata Auzāna vadītais Daugavpils koris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!