Foto: Publicitātes foto

Arvien populārāks kļūst telekanāls RīgaTV24 un raidījums Preses klubs, kurā Latvijas slavenībām strīdīgus jautājumus uzdot nebaidās jaunais žurnālists Aivis Ceriņš (attēlā). Viņš atklāj, ka pēc izglītības ir būvnieks, taču nu nospraudis lielus mērķus televīzijā.

Ceriņu televīzijā ievedusi viņa draudzene, RīgaTV24 skatītājiem labi pazīstamā Lelde Lietaviete. "Iepazinos ar vadītājiem, un viņi man izteica piedāvājumu veidot jaunu raidījumu Preses klubs.

Lai gan iepriekšējā darba pieredze man nebija saistīta ar žurnālistiku, kur nu vēl televīziju, es piekritu un nu jau nepilnu gadu esmu raidījuma vadītājs. Zīmīgi, ka pirmā tiešraide, kurā es piedalījos, bija tieši 18. novembra lāpu gājiens. Atceros kā šodien satraukumu un emocijas," sarunā ar DELFI Izklaide savu stāstu atklāj Ceriņš.

Interesanti, ka pēc izglītības viņš ir būvnieks un, kā pats smejas, arī šo talantu joprojām izmanto. "Man patīk pašam Rīgā un laukos nepārtraukti kaut ko uzlabot un remontēt. Salīdzinot abas šīs sfēras, varu teikt, ka televīzijā ir mazāk stresa. Būvniecībā nepārtraukti kāds steidzināja, bakstīja.

Būvniecības vide Latvijā bija patiešām sagandēta," spriež Ceriņš, piebilstot gan, ka par šī konkrētā brīža situāciju nevar spriest - varbūt pēdējā laikā kas uzlabojies. Tomēr arī darbs televīzijā neesot medusmaize, taču, tā kā šī lieta tuvāka puiša sirdij, viņam tas ir tīkamāks.

Ceriņa vadītais Preses klubs kļuvis par, iespējams, populārāko RīgaTV24 raidījumu, un tā vadītājs pauž gandarījumu par to, ka gan raidījums, gan pats kanāls kļūst arvien populārāks. Sabiedrībā pazīstami cilvēki Preses klubā nevairās runāt par slidenām tēmām, un Ceriņš spriež, ka tajā valdošā nepiespiestā gaisotne ir tas, kas liek viesiem atvērties.

"Teikšu godīgi, man nav nekādu īpašu paņēmienu, kā izspiest vai izvilināt no kāda ilgi glabātu noslēpumu. Es ļoti cenšos, lai viesi, kas atnāk ciemos, pie manis justos nepiespiesti. Man netīk ar lētiem glaimiem panākt uzticēšanos, tāpēc vienmēr pirms raidījuma iespēju robežās parunājamies par ikdienišķām tēmām un to, ko runāsim raidījumā.

Ir bijušas situācijas, kad atnāk kāds viesis, kas iepriekš ir publiski izteicies, ka es nejēdzu runāt un vadīt sarunu. Esmu no viņiem pēc tam ieguvis tikai labus padomus. Par sāpīgajām tēmām es cenšos runāt daudz. Tas, manuprāt, ir vajadzīgs sabiedrībai. Un to var darīt arī smaidot, ne tikai sakostiem zobiem," uzskata Preses kluba vadītājs.

Viņam pašam vislielākais izaicinājums no līdzšinējiem viesiem bijis modes mākslinieks Dāvids, kuru grūti aizrunāt. "[Artuss] Kaimiņš varētu būt labs izaicinājums, bet viņš ir kļuvis garlaicīgs un vienveidīgs," spriež Ceriņš.

Raidījuma vadītājs atklāj, ka pēdējā laikā slavenības visenerģiskāk metas diskusijās par viendzimuma laulībām, savukārt Ukrainas tēma visiem jau nedaudz apnikusi, lai gan pats Ceriņš uzsver, ka jautājums aktuāls un par to ir jārunā.

Lai gan šovasar puisis startējis konkursā Misters Latvija 2014, viņš uzsver, ka ārējais veidols nav noteicošais šajā konkursā un nevienā dzīves sfērā - pat skaistuma konkursos tam ir sekundāra nozīme.

"Glīts un neglīts ir tik relatīvi, ka es neizmantotu šos vārdus. Katram ir sava mēraukla. Es kaimiņam saku, ka viņa bezspalvu kaķis ir neglīts, viņš man saka, ka mans spalvu kumšķis ir vēl neglītāks. Kam tad ir taisnība?

Skaidrs, ka izskats ir būtisks, par sevi ir jārūpējas, jāuztur formā. To mums potē visur un kā vien var. Bet es nezinu, vai būtu paņemts darbā TV, ja būtu glīts," smejas Ceriņš. Attiecībā uz televīziju viņam nākotnē ir ļoti lieli plāni.

"Es veidotu raidījumu, kas izglītotu, izklaidētu un vienotu cilvēkus. Šeit es runāju par krieviem un latviešiem Latvijā. Esmu līdz sirds dziļumiem patriots, bet ticu, ka tas ir izdarāms. Man nav tādu konkrētu sapņu. Es eju uz virsotni, bet spice ir miglā tīta. Tas ir mans izaicinājums tur nokļūt, un es to izdarīšu," entuziasma pilns ir Ceriņš. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!