Foto: Publicitātes foto

Svētdien, 13. oktobrī, savu pirmizrādi piedzīvoja LTV veidotais raidījums Melu laboratorija, par kura vadītāju izvēlēts mūziķis Kārlis Būmeisters jeb Kaža (attēlā). Neraksturīgi pašmāju publikai, pārraide uzņemta ar ļoti pozitīvām atsauksmēm.

Raidījuma mērķis ir pētīt un izprast dažādus Latvijas vēstures notikumus un noskaidrot, kas īsti ir vēsture - zinātne vai tomēr politika. Atbildes uz šiem jautājumiem tiek meklētas Kārļa pavadībā, kurš jau izpelnījies uzslavas no pašmāju TV skatītājiem - sociālajos tīklos ļaudis izsakās atzinīgi.

"Ļoti ilgi meklējām Melu laboratorijas vadītāju. Sākumā bija doma raidījuma vadīšanu uzticēt kādam jaunajam vēsturniekam, taču sapratām, ka šiem cilvēkiem nav nepieciešamās atpazīstamības," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta raidījuma režisore Dace Slavinska.

Meklējot raidījuma vadītāju, viens no svarīgākajiem priekšnoteikumiem bija, lai topošā televīzijas seja ir jauns cilvēks, kuram ir zināšanas par vēsturi.

"Kolēģe ieteica Kārli. Sākumā šī ideja mani neuzrunāja, jo padomā jau bija divi citi mūziķi. Īsti nespēju iztēloties viņu šajā raidījumā.

Kad tomēr nolēmām uz pārrunām uzaicināt Kārli, uzreiz sajutu klikšķi un sapratu, ka esmu kļūdījusies savos spriedumos. Viņš ir ļoti inteliģents, atraisīts un izglītots puisis. Protams, joks, bet, es pat varētu tagad kļūt par viņa fanu kluba prezidenti," savu sajūsmu pauž Dace.

Režisore stāsta, ka Kārlis ir gluži kā ģenerators, kurš ražo idejas un ātri spēj pielāgoties dažādām situācijām. Šobrīd viņa nespēj iztēloties labāku Melu laboratorijas vadītāju par Kažu.

"Kārlim ir ļoti liela pieredze televīzijā. Viņš šeit ir uzaudzis. Būdams mazs, viņš piedalījās Miedziņš nāk. Šim projektam sekoja vēl vairāki citi.

Protams, viņš savulaik ir izslimojis arī zvaigžņu slimību, tādēļ šobrīd viņam ir pavisam citādāks skats uz pasauli. Lai gan Kārlis ir atpazīstams, viņš ir ļāvis sabiedrībai no sevis atpūsties. Nav tās apnikuma sajūtas, ka, atverot ledusskapi, tur būs Būmeisters, jo viņš ir visur," skaidro Dace.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!