Foto: Publicitātes foto

Pēc tam, kad šova "X Faktors" svētdienas tiešraidē mājup tika aizsūtīta Nadežda Maņkeviča, sociālajos tīklos sākās kaismīgas diskusijas par šova balsošanas kārtību, kas ne visiem šķita godīga.

Šova noteikumi paredz, ka par katru dalībnieku tiešraides laikā no viena telefona numura var balsot neierobežotu reižu skaitu, un tas daļai skatītāju lika satraukties – grupu izredzes uzvarēt tādējādi palielinās, jo gluži loģiski, ka vairāk dalībnieku nozīmējot arī vairāk atbalstītāju.

Tāpat starp šova faniem uzvirmoja uztraukums, ka tas palielina negodīga telefonbalsojuma iespējamību, jo nozīme ir nevis balsotāju skaitam, bet viņu iespējām balsot daudz reižu.

Pēc tam, kad sociālajos tīklos uzvirmoja satraukuma pilnās diskusijas, "Delfi Izklaide" sazinājās ar TV3 pārstāvjiem, lai noskaidrotu, vai balsošanas kārtība tiks mainīta.

""X Faktora" formāts nosaka: par visiem šova pretendentiem no pārraides sākuma līdz beigām var balsot ar telefona starpniecību. Šāda balsošanas kārtība notiks līdz pat šova finālam 3. decembrī, kad arī tiks publiskots astoņu fināla sēriju raidījuma vietu sadalījums," informēja TV3 Sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Laima Kristapsone.

"Visiem pretendentiem šovā ir vienlīdzīgas iespējas – gan iemantot Latvijas skatītāju simpātijas, gan kuplu atbalstītāju pulku. Un pats svarīgākais ir ne tikai just līdzi pretendentiem, bet arī atbalstīt ar balsojumu," skatītājus, kurus, iespējams, neapmierina esošā balsošanas kārtība, mudina TV3 pārstāve.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!