Foto: Publicitātes foto

Pirms aptuveni divām nedēļām pašmāju ziepjuoperu cienītājus satrieca vēsts, ka kanāls TV3 nolēmis pārtraukt seriāla "Svešā seja" uzņemšanu. 17. maijā noslēgsies otrā sezona, kas arī būs seriāla fināls.

"Viena seriāla stāsts ir izstāstīts, taču mums skatītājiem ir divas labas ziņas. Pirmā – jau 21. maijā atklājam iemīļotā seriāla "Viņas melo labāk" jauno sezonu. Otrā – esam sākuši strādāt pie jauna ikdienas seriāla koncepta un būsim ļoti prasīgi attiecībā uz jaunā seriāla kvalitātes kritērijiem," TV3 izplatītā paziņojumā pirms divām nedēļām vēstīja "All Media Baltics" vadītāja Latvijā Baiba Zūzena.

Tāpat arī viņa piebilda, ka jaunais seriāls tiks veidots, sekojot pasaules tendencēm un Latvijas skatītāju vēlmēm – tam tiks meklēts saistošs un aktuāls stāsts, tiks piesaistīti iemīļoti aktieri un seriāla uzņemšana notiks reālā vidē, nevis studijā. "Mēs ticam, ka radīsim seriālu, kas aizraus un neatstās vienaldzīgu mūsu prasīgo skatītāju," uzsvēra Zūzena.

"Svešā seja", kuras stāsts vijas ap spraigajiem notikumiem un kriminālajām kaislībām Muižnieku ģimenē, noslēgsies jau pēc mēneša. Zūzena neslēpj – auditorija šim seriālam bija ievērojami mazāka nekā tā priekšgājējam, vienam no visu laiku populārākajiem pašmāju seriāliem "UgunsGrēks".

"Skatītāju interese par seriālu darbdienu vakaros otrajā sezonā ir mazinājusies. Taču jāņem vērā arī filmu un seriālu skatīšanās tendenču maiņa. Arvien vairāk cilvēku iemīļotās pārraides izvēlas skatīties sev vēlamā laikā un dažādās ierīcēs," izdevums "Privātā Dzīve" savā jaunākajā numurā citē Zūzenu.
Foto: Publicitātes foto

Kad "Svešā seja" piedzīvoja pirmizrādi, daudzi skatītāji nebija mierā ar to, ka seriālā tiek izmantotas tās pašas dekorācijas, kas "UgunsGrēkā". Režisore Inta Gorodecka toreiz izdevumam skaidroja, ka tas darīts līdzekļu taupīšanas nolūkos un tas nekādi neietekmēšot jaunā seriāla kvalitāti, jo galvenais esot sižets un aktierspēle. Televīzijas vadība tagad atzīst, ka tomēr bija jāmeklē jauni vizuālie risinājumi.

"Lielā mērā tika saglabāti seriālā "UgusnGrēks" pārbaudītie "darba instrumenti" – vizuālie risinājumi, sižeta veidošanas principi, darbs ar aktieriem un citi –, bet skatītājs kļūst arvien prasīgāks. Jārada piedāvājums, kas aizrauj lielāku skatītāju loku," sacījusi Zūzena.

Viņa uzsvērusi, ka nākamais seriāls vairs netiks veidots jau iepriekš būvētās dekorācijās. Filmēšana reālā vidē jau attaisnojusies tādos seriālos kā "Ēnu spēles" un "Viņas melo labāk".

"Ir pienācis laiks to ieviest arī tradicionālajā rudens un pavasara darbadienas vakaru seriālā. Filmēšana reālajā vidē piešķir dinamiku un sniedz daudz lielākas iespējas sižetiskajos risinājumos. Darbs ārpus studijas nenozīmē tikai ārskatus, bet arī filmēšanu īstos dzīvokļos, birojos vai citās telpās. Tas atdzīvina seriālu, ļauj vairāk eksperimentēt un variēt, pielāgojot vietu notikumiem, nevis otrādi. Arī radošajai komandai un aktieriem ir interesantāk darboties, un tas atspoguļojas gala iznākumā," izdevumam skaidrojusi Zūzena.

Viņa arī noliegusi, ka TV3 vadība būtu apsvērusi domu atjaunot seriālu UgunsGrēks. Savukārt to, kas veidos jauno produktu, vadība vēl nav izlēmusi. Atgādinām, ka "Svešo seju" un "UgunsGrēku" veidoja viena komanda ar režisori Intu Gorodecku priekšgalā.

Zūzena uzsvērusi, ka vispirms esot jāatrod ideja un stāsts, kas aizrautu skatītāju, "jo mūsdienu skatītājs ir izlutināts, jo piedāvājums ir milzīgs".
Foto: Publicitātes foto

"Cilvēki vēlas baudīt vietējo aktieru sniegumu, sekot līdzi kaislībām un notikumiem, ar kuriem ir daudz vieglāk identificēties. Veidojot jauno projektu, TV3 mērķis nav kopēt ārvalstu produktu, bet kopt vietējās seriālu veidošanas tradīcijas," tā Zūzena.

Atgādinām, ka pašmāju seriāls "Svešā seja" savu pirmizrādi piedzīvoja 2017. gada 18. septembrī, un sākotnēji seriāla sižetiskās līnijas centrā savijās stāsts par plastisko ķirurģiju un netīro biznesu, noklusētu patiesību ģimenē, kā arī mīlestību un cerību. Seriālā piedalījusies virkne iemīļotu un pazīstamu pašmāju aktieru – Dārta Daneviča, Kaspars Dumburs, Egils Melbārdis, Niklāvs Kurpnieks, Zigurds Neimanis, Andris Bērziņš, Iveta Pole, Vita Vārpiņa, Kristīne Belicka un vēl daudzi citi. Tā pirmajā sezonā filmējās arī Ģirts Ķesteris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!