Foto: Publicitātes foto

Lai gan liela daļa UgunsGrēka skatītāju ļauni tur īkšķus par to, lai izjuktu aktiera Normunda Bērza atveidotā Cēzara (attēlā) laulība ar Maijas Doveikas Elizabeti un viņa atgrieztos pie bijušā mīlnieka Ģirta Ķestera spēlētā Leona, seriāla jaunais varonis Bērzs atzīst, ka pats Cēzara tēlā nejūtas kā antivaronis.

"Manuprāt, Cēzars ir pozitīvs tēls ar savām labajām īpašībām. Un vēl tik tālu, ka cilvēki man uz ielas nāktu klāt un liktu pamest Elizabeti, nav nonācis - varbūt neesmu trāpījis tajās ļaužu pilnajās vietās," sarunā ar DELFI Izklaide smej Bērzs.

Viņš pats savu varoni no mīlas likstām atsvabināt nemaz negribētu, jo labi apzinās, ka UgunsGrēka faniem ir interesanti vērot to, kuram tad galu galā tiks Elizabete. "Tā jau ir viena no seriāla galvenajām intrigām un aspektiem, kas velk visu uz priekšu - nav skaidrs, kurš ar kuru būs kopā, un, ja viss ātri atrisināsies, zudīs intriga.

Aktieris atzīstas, ka pats iepriekš UgunsGrēku nemaz nebija skatījies, un, lai saprastu, kas ir kas, viņam bija jāizdara zināma izpēte. "Man pašam bija jāiepazīstas ar tēliem, kas darbojas seriālā. Taču, no vienas puses, man ir vieglāk, jo arī Cēzars ieradies viesnīcā, nevienu nezinot," spriež aktieris.

Normundu Bērzu lielākie seriālu mīļotāji atceras pēc lomas pašmāju grāvējā Rīgas gambīts, bet pēdējā laikā aktieris šajā profesijā darbojies mazāk - viņš pastrādājis dažās filmās un uzstājas ar monoizrādi. Lai gan Bērzs ārštatā darbojas Nacionālajā teātrī, pēdējās divas sezonas viņš izrādēs nav piedalījies, un naudu pelna kā izklaides pasākumu vadītājs.

Fakts, ka ar lomu UgunsGrēkā strauji augs viņa atpazīstamība, Bērzu nebaida. Viņš spriež, ka jāpaiet vairākām seriāla sezonām, lai iekristu tautas sirsniņās. "Tik ātri man vēl nedraud tas, ka citi sauks par Cēzaru, nevis Normundu," smejas aktieris.

Piedāvājumam filmēties seriālā viņš piekritis ar prieku, un aizspriedumi pret šo žanru aktierim nav - viņš uzskata, ka jebkurš darbs ir gana nopietns, jo tas jādara labi, un seriāls prasa tieši tādu pašu aktiermeistarību kā, piemēram, teātris. Aktieris gatavs strādāt pilnu atdevi, jo saprot UgunsGrēka fenomenu Latvijā.

"Pirmkārt, latviešu skatītāji mīl savus kino aktierus. Un tā kā mums to kinofilmu ir tā pamazāk, seriāls ir lieliska iespēja redzēt šos aktierus.

Otrkārt, kaislības, kas notiek šajā seriālā, ir tik intensīvas, ka vienā sērijā nereti notiek tik daudz lietu, cik parasti cilvēks piedzīvo gada laikā. Tās ir intrigas, kas tur cilvēkus pie UgunsGrēka," spriež aktieris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!