Foto: Publicitātes foto

Pirmdienas, 8. jūnija, vakarā TV3 noslēdzās slavenā seriāla UgunsGrēks 13. sezona, kura pagāja Sofijas un viņas nāves izmeklēšanas zīmē. Šoreiz notikumi sezonu noslēdzošajā sērijā bija pārsteidzoši mierīgi – nebija ne ierasto asiņu, ne citu baisu pavērsienu, taču skatītājiem uz visu vasaru tika atstātas trīs milzu intrigas.

Sērijas sākumā Āboliņu ģimene reprezentēja spriedzes filmu cienīgu scenāriju, kā ar koferī iemontēta raidītāja palīdzību cer notvert Sofijas slepkavu, kurš nu jau meties šantažēt visas seriāla ietekmīgākās ģimenes.

Plāna realizēšanā tika iesaistīta jauniņā blēde Krista. Naudu slepkavam gatavoja arī Felzenbaheru ģimene, bet šo plānu noklausījās Gunārs.

Pētersonu viesnīcas dāmas Ievas un Jevgēņijas personā tikmēr izlēma piedot uzbrukumu vienai no galvenajām aizdomās turamajām Sofijas lietā - viņas mātei Beatrisei, un lika sievietei steigā pamest pilsētu. "Babeņu" pašrocīgais lēmums varen saniknoja Fēliksu, kurš joprojām bija pārliecināts par Beatrises vainu slepkavībā.

Paralēli turpinājās cīņa starp Ediju un Viesturu par galvenās varones Ievas sirdi. Abi vīrieši aci pret aci satikās Ievas numuriņā. Briestošo kautiņu iztraucēja numuriņā ieradusies Ieva. Šajā brīdī uzticīgie skatītāji, iespējams, sajutās ka nelielā deja vu, jo ar tādu pašu trijotnes tikšanos un vajadzību izlemt noslēdzās arī seriāla iepriekšējā sezona.

Tāpat kā iepriekšējā sezonā, abiem vīriešiem tika palūgts pamest Ievas numuriņu. Kad jau uzticīgākie skatītāji sāka neizpratnē žāvāties, sākās brīnumu lietas.

Sezonas fināla satraucošo notikumu virkni atklāja Edija sviediens ar puķēm pa Viestura paralizēto roku, kura uzreiz pēc trieciena ar puķēm brīnumainā kārtā atsāka darboties.

Tuvojoties sērijas noslēgumam, spriedze auga mērkaķa ātrumā. Pa Pētersonu viesnīcu ar naudas koferiem skraidīja Alise, Krista un Donāts, bet viņiem uz pēdām mina Fēlikss un Gunārs, kuri pašrocīgi gatavojās aizturēt slepkavu.

Donātu ar koferi pārtvēra abi brašuļi, bet Kristu apbūra Gatis, kurš sāka grābstīties gar jaunuves pupiņiem.

Kad Kristas draudzene Alise steidza pikanto ziņu nodot Lidijai un Danai, sākās īsts tracis. Donāts, mutē sabāztu kabataslakatiņu, spiedza vienā no numuriņiem, Gatis un Krista raidīja priekpilnus brēcienus no segapakšas, bet pulciņš citu varoņu nēsājās pa Pētersonu viesnīcu, kā vēstot par tuvojošos nelaimi.

Gata un Kristas mīlas prieki tika pārtraukti, Lidijai zvetējot ar somiņu pa mīlnieku dupšiem. "Tas ir asinsgrēks!" iekliedzās Lidija. Diemžēl tas arī bija vienīgais aizraujošais moments sezonas noslēgumā. Sērija noslēdzās, Fēliksam, Gunāram un sasietajam Donātam sagaidām pēc lielās naudas ierodamies iespējamo slepkavu.

Skatītājiem gan bija ļauts tikvien kā uzzināt, ka šo cilvēku kā slepkavu vīri nudien nebija gaidījuši, tātad visdrīzāk, ka tā nav Beatrise. Arī Edija, Viestura un Ievas intriga, tāpat kā pagājušās sezonas beigās, paliek karājamies uz jautājuma zīmes. Nav arī skaidrs, ko tieši Lidija bija domājusi asinsgrēka sakarā.

Līdz ar to seriāla faniem ir veseli trīs jautājumi, par kuriem diskutēt visu vasaru, gaidot UgunsGrēku atgriežamies ekrānos. Līdz tam TV3 skatītājus priecēs ierastais vasaras seriāls Viņas melo labāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!