Foto: Privātais arhīvs

Kopā ar pazīstamākajiem Latvijas aktiermākslas spīdekļiem seriālā UgunsGrēks jau gandrīz četrus gadus filmējas arī divi muskuļoti tēvaiņi, kuriem ar aktiera profesiju nav nekāda sakara. Tie ir Vadima Felzenbahera biedējošie rokaspuiši, kuri ikdienā ir sportisti. Redzamākais no viņiem – pauerliftinga čempions Lauris Gabrāns (attēlā).

"Ikdienā nodarbojos ar spēka trīscīņu un pauerliftingu. Pagājušajā gadā ieguvu Eiropas čempiona titulu, pasaulē paliekot trešajā vietā. Šogad Eiropā paliku otrais, nopelnīti ir vairāki Latvijas un Baltijas čempiona tituli," sarunā ar DELFI Izklaide par savu pamatnodarbošanos stāsta Gabrāns.

UgunsGrēkā viņš nokļuvis teju vai joka rezultātā. Kādam savam draugam no aktiermākslas vides Gabrāns reiz pus pa jokam izspļāvis frāzi: "Ja nu UgunsGrēkā vajag kādus "lielos" čaļus, dod ziņu!" Draugs šos vārdus atcerējies, un kad tiešām seriālā meklēti rokaspuiši Jakova Rafalsona atveidotajam Vadimam, uzreiz atcerējies par sportistu.

Pirmajās filmēšanas reizēs, protams, bijis uztraukums, īpaši tāpēc, ka apkārt Latvijas slavenākie aktieri, taču drīz vien Gabrāns pārliecinājies, ka aktieri ir vienkārši, sirsnīgi cilvēki. Nu jau visi esot kā liela ģimene.

"Aktieri man bieži vien lūdz padomus par to, kā uzturēt sevi formā, jautā, kā uzņemt vai nomest svaru. Īpaši Aldi Siliņu interesē šīs lietas," stāsta Gabrāns. Reālajā dzīvē Gabrāns pilnībā atšķiras no sava seriāla tēla.

Ja UgunsGrēkā Vadima rokaspuisis ir biedējošs, allaž klusējošs tēls ar cietu sejas izteiksmi, dzīvē Gabrāns esot jautrs, omulīgs un runātīgs. "Seriālā ar runāšanu esam apdalīti, bet gribētos jau arī beidzot kādu tekstu. Tik stulbi jau neesam.

Un man nebūtu problēmu arī filmēties kādā mīlas skatā. Tas būtu jautrāk," humora pilns ir spēkavīrs. Viņš atklāj, ka lai gan seriālā lomiņa nav visai liela, Vadima miesassargi jau guvuši plašu atpazīstamību.

"No vienas puses ir patīkami, reizēm cilvēki pienāk klāt, uzrunā. Tai pašā laikā, kad iepērcies lielveikalā un saproti, ka visi tevi vēro un sačukstas, kļūst mazliet jocīgi," smejas Gabrāns, piebilstot gan, ka tas lielākoties atgadās Rīgā. Dzimtajā Dobelē viņu uzskata vienkārši par omulīgu čomu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!