Foto: F64

8. martā TV3 seriāla UgunsGrēks skatītājiem televīzijas ekrānos pēdējo reizi būs iespēja redzēt Liepājas teātra aktrises Anitas Kvālas (attēlā) atveidoto intriganti un ļaundari Solveigu.

Seriālā Kvāla iejutās Ulda Dumpja atveidotā Aivara Pētersona mīļotās lomā, bet dažādu apstākļu un sava nelabojami ļaunā rakstura dēļ viņa no viesnīcas, kurā notiek lielākā daļa seriāla varoņu kaislību, tiek patriekta.

Savu ļaundarību dēļ Solveiga, kura, starp citu, bija atbildīga par Ditas Lūriņas tēlotās Martas slepkavību, uzskatāma par vienu no skatītāju vispretrunīgāk vērtētajiem tēliem, un pati aktrise šīs lomas dēļ pat savulaik saņēmusi draudus, tomēr no savas lomas pēc pusotra gada ilgas darbošanās seriāla komandā Kvāla šķiroties ar skumjām.

Pēdējā filmēšanas diena UgunsGrēkā viņai bijusi 1. februārī, bet vēl aizvien esot skumji gan par to, kā beigušās viņas varones gaitas, gan par to, ka jāšķiras no kolēģiem.

"Nu jau pagājis mēnesis, un mazpamazām atgūstos. Jāteic, ka Solveigas dēļ esmu sākusi arī vairāk smaidīt - nejauši garāmgājēji, mani atpazīstot, uzsmaida, un es plati atsmaidu pretī," žurnālam Kas jauns sajūtās dalījusies aktrise.

"UgunsGrēka kolektīvā jutos ārkārtīgi labi, visi bijām ļoti tuvi - gan aktieri un radošais personāls, gan tehniskie darbinieki. Pēc savas pieredzes zinu, ka rets ir tāds kolektīvs, kurā nav nepieciešams iejušanās laiks, bet UgunsGrēkā tāds ir," bijušos kolēģus vērtējusi Kvāla.

"Viens posms manā dzīvē ir beidzies. Iespējams, biju pielaidusi šo lomu pārāk tuvu sev klāt, tāpēc nostalģijas periods ievilcies. Pārdomu periodi dzīvē nav slikti, iespējams, nonākšu pie kāda jauna izaicinājumā," cerīgi nākotnē raudzījusies Solveigas lomas tēlotāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!