Foto: Publicitātes foto

Tā kā daļa tautas, tostarp populāri cilvēki, metušies gānīties par to, ka TV3 šovs Precos ar svešinieku! it kā degradējot laulību un esot amorāls, viena no tā dalībniecēm Zane Laure (attēlā) gatava atklāt savu motivāciju dalībai eksperimentā un to, kā jutusies apprecoties ar līdz kāzām sev nezināmo Ulvi.

"Katrs satiktais cilvēks ir svešs, pirms to iepazīsti, bet tas, cik ļoti lielā mērā kādu iepazīt, jau ir atkarīgs no spēles noteikumiem. Un tā ir laimes spēle - tāda ir satikšanās, nesatikšanās, izdošanās vai neizdošanās.

Apstākļi nosaka cilvēku reakciju, darbību vai pretdarbību, bet emocijas ir īstas. Tieši tādas bija arī kāzas. Īstas emocijas, īsti piedzīvojumi un tikpat īsti ir un būs arī pārdzīvojumi," savas sajūtas, apprecoties ar svešinieku, DELFI Izklaidei atklāj Zane.

Tiem, kuri ideju par apprecēšanos ar svešinieku TV projekta ietvaros sauc par amorālu, Zane var atklāt - viņa šovam pieteikusies tikai un vienīgi nopietnu nolūku dēļ.

"Es šovā pieteicos ar domu par izdošanos. Ja no tā visa nekas tomēr nesanāktu, ir skaidrs, ka paliks atmiņas, mirkļi, domas un sajūtas - tas viss paliek. Tas viss nevis degradē, bet liek izvērtēt, pieņemt lēmumus, liek domāt un pārdomāt.

Tas veicina personības izaugsmi, attīstību un sniedz pieredzi," ieguvumus no šova uzskaita Zane. Viņa uzskata, ka arī skatītāji, ja tie atkāpsies no emocijām, kas radušās mirkļa iespaidā, un pamatīgāk iedziļināsies šova stāstā, no tā varēs tikai iegūt.

Galu galā ikvienam, kurš vēro šo sešu drosminieku publiskos centienus izveidot ģimeni ar ekspertu palīdzību, ir iespēja mācīties no viņu pieredzes, domāt, pārdomāt, vērtēt un izvērtēt savu reakciju. Tieši tāpēc Zanei skumji, ka daļa tautas metas gānīties, pat neiedziļinoties šova pamatidejā.  

"Šobrīd šķiet muļķīgi klausīties komentārus par to, ka šovs degradē sabiedrību un noniecina laulību institūciju, ja šī visa šova ideja ir vērsta uz izdošanos, iespēju, palīdzības sniegšanu - vēlmi veidot ģimeni, nevis degradēt tās ideju.

Visi grib būt laimīgi. Ļaujiet citiem tādiem būt, un esiet laimīgi paši! Neviens no mums negrib dzīvot sarežģītu dzīvi, un, ja kādam ir bijuši sarežģījumi tieši kopdzīves veidošanā, tad lūdzu - šeit arī lieliska iespēja un, iespējams, risinājums.

Te cilvēki, kas ir ar mieru palīdzēt saprast, sniedz iespēju mēģināt vēlreiz. Vai tas nav lieliski? Arī iepazīšanās internetā pāris gadus atpakaļ varēja šķist nosodāma. Rakstīt nepazīstamam cilvēkam, norunāt tikšanos, nezinot, kas tevi sagaidīs - vai nav trakums?

Šobrīd tā ir ikdiena, tā ir iespēja, kas cilvēkus padara laimīgus, un laimīgi gribam būt mēs visi," salīdzina šova dalībniece. Viņa atklāj, ka pati, piesakoties šovam, jutusies droši, jo zinājusi, ka ir drošās rokās - pie pieredzējušiem ekspertiem.

"Lai arī cik neprātīgi tas kādam liktos, drošības sajūtu sniedza ekspertu viedoklis, iedrošinājums un atbalsts. Liels paldies par to," ekspertiem pateicīga ir Zane. Tāpēc viņai nedaudz skumji tagad lasīt kritiku šova veidotājiem un ekspertu komandai, kam šis laiks nesis vēl vairāk pārdzīvojumu nekā pašiem šova dalībniekiem.

"Manuprāt, te nav ko pārmest un nav ko kritizēt. Mums ir jāmācās pieņemt, saprast, atbalstīt un respektēt vienam otru. Gan mums, svešiem un precētiem, gan jums - vēl svešākiem un no malas vērojošiem, neprecētiem un precētiem, laimīgiem un tiem, kas ne tik ļoti tādi ir.

Un varbūt labāk paklusēt tiem, kas atļaujas nosodīt citu dzīvi, kamēr paši ar savu īsti netiek galā. Ir jāpriecājas par to, ka ir cilvēki, kas ir gatavi mainīties, gatavi iet uz nezināmo ar pārliecību, ka var izdoties. Kā būs - to jau laiks rādīs," savai un citu veiksmei joprojām tic Zane.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!