Foto: DELFI

Aizvadītajā nedēļas nogalē uz lielajiem ekrāniem nonāca Aigara Graubas un Andreja Ēķa veidotā spēlfilma Sapņu komanda 1935, kura sabiedrībā guvusi neviennozīmīgu vērtējumu, bet bijušais basketbolists Valdis Valters (attēlā) nācis klajā ar pavisam sensacionālu paziņojumu.

"Sapņu komanda 1935 ir vislabākā visu laiku latviešu filma," trešdienas vakarā raidījumā Overtime, kas kopš oktobra beigām redzams arī telekanālā TV6, paziņoja leģendārais basketbolists.

Skaidrojot savu patiku pret šo kinodarbu, Valdis Valters uzsvēra, ka liels pluss bijis fakts, ka tā bija balstīta patiesiem notikumiem, un atklāja Latvijas izlases spēlētāju likteņus arī pēc lielās uzvaras 1935. gadā, kad Latvija kļuva par pirmajiem Eiropas čempioniem basketbolā.

"Filmā bija ticami parādīts, kā čempionāts notika, un basketboliskā puse bija paradīta ļoti precīzi. Filma ievilka skatītāju tā iekšā, ka jūti, ka tas tiešām ir noticis. Kādreiz filmu tā tizli uzņem, un nav tas," sprieda Valters.

Viņš arī neslēpa, ka viņam ļoti patīk starpkaru posms, kad bija interesanta dzīve, kā arī atzina, ka filmā redzami dažādi personāži, kuriem prototipus varētu atrast mūsdienās, un notikumi daudzējādā ziņā atgādina notikumus no aizgājušā gadsimta deviņdesmitajiem gadiem un pat šiem laikiem.

Sajūsmu par jaunāko Latvijā radīto spēlfilmu pauda arī otrs raidījuma vadītājs, sporta žurnālists
Armands Puče
, kurš, lai gan pats filmu vēl nav redzējis, atzina, ka tā ir "stāsts par ticību, raksturiem un drosmi", un dēvēja to par "nacionālās pašapziņas dopingu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!