Foto: Kadrs no video/Publicitātes foto

Pirmdienas, 13. marta, vakarā TV3 skatītāju vērtējumam tika nodots ceturtais attiecību šova "Patiesības spogulis" raidījums, kurā savas deviņus gadus ilgās attiecības vēlējās glābt Dace un Māris.

38 gadus vecās finanšu ekspertes Daces un 52 gadu vecā projektu menedžera Māra stāsts ir sarežģīts – pirms vairākiem gadiem Dace cietusi no vardarbības ģimenē, un Māris viņu grūtā brīdī izglābis.

Vīrs piekāva bērnu priekšā

Foto: Publicitātes foto
"Es biju vēl precējusies, dzīvoju Siguldā. Mani bijušais vīrs piekāva bērnu priekšā. Izmeta visas drēbes ārā uz ielas. Man nebija, kur iet," šova skatītājiem savu stāstu atklāja Dace.

Viņa piezvanījusi Mārim un paziņojusi – vai nu vīrietis viņai atbrauks pakaļ, vai viņa būs mirusi. Viņš steidzis palīgā, un abi uzsākuši attiecības.

"Tas bija klikšķis, un mazā bumbiņa pārvērtās par lielu sniega bumbu," tolaik piedzīvotās sajūtas raksturoja Māris.

Tiesa, attiecības nav attīstījušās viegli – Māris nav vēlējies dzīvot kopā ar Daci un viņas bērniem. Raidījumā varēja noprast, ka vēl aizvien nav zudis sievietes aizvainojums par to, ka arī laikā, kad pasaulē nācis abu kopīgais bērniņš, viņš dzīvojis atsevišķi.

"Viņš vienkārši negribēja dzīvot kopā ar mums. Viņš pavadīja kopā ar mums daudz laika, bet vakarā vienkārši brauca prom uz savām mājām," stāstīja Dace. Tikai pēc vairākiem gadiem Māris īsziņā jautājis, vai var ievākties.

Izmet no mājas ceptas gaļas dēļ

Foto: Kadrs no video
Kameru priekšā nedz pati Dace, nedz Māris neslēpa, ka sievietei ir sarežģīts raksturs un abiem sadzīvot – gandrīz neiespējami. Arī šobrīd mīļotie mitinās šķirti, jo pagājušajā vasarā pēc strīda sieviete Māri padzinusi no kopīgā mitekļa. Strīda iemesls bijis pat ļoti sadzīvisks – Māris vēlā vakara stundā cepis gaļu, bet Daci smaka dzīvoklī sadusmojusi tik ļoti, ka viņa palūgusi vīrietim savākt mantas un doties prom. Viņš to arī izdarījis.

Māris ik pa laikam ciemojas un nakšņo pie ģimenes, bet tieši šovā abi redz pēdējo iespēju attiecības glābt.

Šova eksperte, parapsiholoģe Ragaciema Agnese, pētot pāra foto, atzina, ka pie vainas attiecību sarežģījumos esot sāpes, ko Dace sevī nēsā, bet Māris, vērtējot mīļoto, atzina, ka viņa ir vienpate. Savu lomu spēlē arī Daces valdonīgā daba vēlme visu kontrolēt, paredzot to, kas notiks piecus soļus uz priekšu.

Abi kopā audzina četrus bērnus, un Dace neslēpj – viņa trīs reizes visus brīdina, bet, ja tad viņas teikto neviens nesadzird, sieviete sāk kliegt.

"Mana pacietība arī nav neizmērojama," attiecības ar dzīves partneri vērtē Māris, atklājot, ka dažreiz, kad Dace ir satrakojusies, nākas domāt par to, "lai paliek starp dzīvajiem".

Abiem mīļotajiem ir arī liekais svars, un uztvere par veselīgu dzīvesveidu atšķiroties – ja Dace cenšas domāt par uzturu, tad Māris ēdot gandrīz visu un labprāt lutina bērnus ar kārumiem.

Arī šim pārim par emocionāli smagu brīdi kļuva ielūkošanās patiesības spogulī, kas ļauj iedomāties abu nākotni pēc 20 gadiem, ja viņi savās dzīvēs neko nemainīs – šoreiz uzburtajā ainā pie Māra sāniem stāvēja cita sieviete, bet Dace bija kļuvusi apaļīgāka.

Ķīviņi par nūjošanu un traumas

Foto: Publicitātes foto
"Vitalitātes akadēmijā" Dacei un Mārim bija sarūpēta piepildīta dienaskārtība, un abi mērķtiecīgi centās uzlabot fizisko formu, tomēr atrodot laiku arī ķīviņiem, piemēram, par nūjošanu. Trīs nedēļas vienā istabiņā abiem izvērtās smagā pārbaudījumā.

Vīrietis mīļoto paguva sakaitināt pat ūdens aerobikas laikā, jo viņš "nepārtraukti muļķojās" un "lēkāja pa baseinu kā klauns", un Dace nevairījās dzīvesbiedru nodēvēt par "vienīgo ākstu baseinā".

"Es tik daudz esmu pieradusi būt viena un visu darīt viena, ka man otrs cilvēks vienkārši krīt uz nerviem," savu problēmu atzina Dace, un raidījuma laikā radās šaubas, vai abiem patiešām ir lemts būt kopā un vai abi nesamierinās viens ar otru tikai tāpēc, lai nepaliktu vieni.

Pamazām atklājās arvien jaunas problēmas – Dace ir greizsirdīga arī uz dzīvesdrauga hobiju. Māris ir regbija tiesnesis, un šī iemesla dēļ tiek laupīts laiks ģimenei, par ko Dace pukojas un uzskata, ka viņi pārāk maz laika pavada kopā.

Lai gan ar attiecību mezglu risināšanu abiem pārlieku labi neveicās, ar fiziskās formas uzlabošanu viņiem gāja gana labi. Māris gan treniņu procesam nodevās pārlieku "agresīvi", patvaļīgi palielinot slodzi, un beigu beigās pārcentība noveda pie tā, ka abi dalībnieki guva traumas.

Uzlabojoties pašsajūtai, uzlabojās arī abu komunikācija. "Dace ir kļuvusi atklātāka, jautrāka un mīļāka," vērtēja Māris, un arī Dace piekrita, ka ir iespējama kopīga nākotne.

"Vitalitātes akadēmiju" abi pameta apmierināti – Mārim vēdera apkārtmērs bija samazinājies par 13 centimetriem, bet svars gandrīz par 10 kilogramiem. Dace bija zaudējusi septiņarpus kilogramus un jutās atpūtusies un atguvusi ticību sev.

Aizvainojumu atklāšana un kopīga nākotne

Foto: Publicitātes foto
Īstais pārbaudījums gan sākās, atgriežoties ikdienas dzīvē, kur pārim bija jāievēro trīs nedēļu laikā apgūtais. Šajā procesā pieaugušajiem palīdzēja atvases, uzmanot, lai viņi nesāk našķoties. Tāpat Dace un Māris turpināja fiziskās aktivitātes privātos treniņos.

Viņi arī tikās ar psiholoģi Ainu Poišu, kura pārim palīdzēja atklāt un izrunāt aizvainojumus, kurus viņi viens pret otru jūt – Mārim nepatīk Daces kritizēšana un neieklausīšanās, bet Dace vīrietim pārmeta aizņemtību un melus, ko gan Māris noliedza – Dace gluži vienkārši viņam neticot.

Pēc šovā noteiktās padzīvošanas šķirti un daudzu lietu pārvērtēšanas abiem bija atkal jāstājas patiesības spoguļa priekšā, tādējādi apliecinot, vai viņi ir gatavi turpināt attiecības – lai gan raidījuma laikā skatītājiem noteikti ne reizi vien ienāca prātā, ka Dace un Māris varētu šķirties, viņi tomēr nolēma attiecības turpināt.

Ieraugot mīļotās vizuālās pārvērtības, Māris neslēpa, ka tagad Dace izskatās kā "izlaiduma meitene", bet Dace atzina, ka mīļotais "izskatās interesanti" – jaunāks, slaidāks, simpātiskāks. Interesanta bija arī Māra atbilde uz jautājumu, vai viņš Daci mīl – vīrietis atzina, ka "savā ziņā jā", un Dace pēc neilgas vilcināšanās atklāja, ka arī mīl Māri. Kad abi tikās aci pret aci, viņi jau atkal pamanījās saķīvēties, un sievietei pat izspruka, ka sāk šaubīties, vai vajadzēja šīm attiecībām dot otru lielo iespēju, tomēr beidzās viss laimīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!